Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Westerscheldetunnel dicht na ernstig ongeluk

Toegevoegd: 19-07-2017, 19.19 uur - Update: 19-07-2017, 21.23 uur
Door: Roland de Jong

DRIEWEGEN - De Westerscheldetunnel is in de richting van Terneuzen dicht vanwege een ernstig ongeluk. De afsluiting gaat vermoedelijk nog uren duren. Het verkeer moet omrijden via Antwerpen (U21).


Op het tunneltracé (N62) is ter hoogte van Driewegen een kraanwagen van de weg geraakt en op zijn kop terecht gekomen. Het ongeluk gebeurde rond 17.45 uur en de chauffeur is bekneld komen te zitten. De brandweer is opgeroepen om hem te bevrijden. Een traumahelikopter is ingezet maar inmiddels weer vertrokken.

De politie heeft de auto's die achter het ongeluk stonden te wachten via één rijstrook langs de kraanwagen geleid. Het verkeer richting Borssele kan gewoon doorrijden, al geldt er op deze kant van de tolweg een snelheidsbeperking.

De chauffeur is pas om 20.00 uur uit de cabine gehaald. Hij zat met één been bekneld. Hulpverleners hadden moeite hem te bevrijden, omdat de kraan op de bestuurderskant. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn letsel is nog niks bekend, wel was hij aanspreekbaar.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
hulpverlener (20-7-2017 om 10:21)
@peter Kruitbosch, Dat zou zeker kunnen, maar aangezien de weggebruikers als debielen voorbij razen met hun mobieltjes in hun hand om het incident te filmen is het voor ons als hulpverleners een stuk veiliger dat de weg afgesloten blijft. ook ik heb een vrouw en kinderen thuis en daar ga ik graag weer terug naartoe, en kom nou niet met de reacties dat het niet gebeurt want op de andere baan hebben we er in 1 kwartier 37 geteld met alle rem en uitwijk capriolen tot gevolg.
sam (20-7-2017 om 09:13)
Ik snap nooit, waarom er geen stuk is waardoor je ,als je ervoor kiest om terug kunt rijden, en antwerpen????? pffff
Oud brandweerman (20-7-2017 om 08:53)
Voor degene die om moeten rijden door de afsluiting is dat vervelend begrijp ik. Maar willen die mensen nog meer ongelukken op dat moment. Als men naar de foto's kijkt ziet men dat de brandweermensen als ze aan de linkerzijde van hun auto moeten zijn op de linkerrijstrook moeten lopen. En degene die wel eens op de openbare weg gewerkt hebben weten helaas dat automobilisten zich niet houden aan instructies van verkeersregelaars bij ongevallen. "Ik moet er door" "Mooi plaatje schieten voor facebook". en dan de vouwen uit je broek rijden. De enigste veilige manier van werken is afsluiten. Op de A58 kun je dan parallel rijden. Helaas is dat bij de tunnel niet mogelijk. Omrijden gaat boven een mensenleven.
ewoud (19-7-2017 om 23:00)
lekker alternatief, Antwerpen.
Peter Kruitbosch (19-7-2017 om 21:39)
Wst heeft gelukkig veiligheid hoog in het vaandel staan maar kan iemand mij uitleggen, liefst een autoriteit, waarom op de linkerstrook het verkeer niet zou kunnen blijven rijden. Kort na het ongeluk als de hulpverlening al op gang is gekomen kan dit immers ook. Daarbij lijkt het dat de hulpverlening niet in geding is al er verkeer langzaam langsrijdt.
Jan B (19-7-2017 om 21:28)
Het lijkt er veel op dat de chauffeur onwel is geworden. Nu alle hulpdiensten aanwezig zijn zie ik geen enkele rede om de linkerrijbaan dicht te houden. Dit heeft niets meer met veilheid te maken. Een aantal verkeersregelaars erbij en ieder kan weer door. Weg met die onzinnige protocollen.
Cookie-instellingen beheren