Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
93 files van totaal 343 km

Westerscheldetunnel dicht na ernstig ongeluk

Toegevoegd: 19-07-2017, 19.19 uur - Update: 19-07-2017, 21.23 uur
Door: Roland de Jong

DRIEWEGEN - De Westerscheldetunnel is in de richting van Terneuzen dicht vanwege een ernstig ongeluk. De afsluiting gaat vermoedelijk nog uren duren. Het verkeer moet omrijden via Antwerpen (U21).


Op het tunneltracé (N62) is ter hoogte van Driewegen een kraanwagen van de weg geraakt en op zijn kop terecht gekomen. Het ongeluk gebeurde rond 17.45 uur en de chauffeur is bekneld komen te zitten. De brandweer is opgeroepen om hem te bevrijden. Een traumahelikopter is ingezet maar inmiddels weer vertrokken.

De politie heeft de auto's die achter het ongeluk stonden te wachten via één rijstrook langs de kraanwagen geleid. Het verkeer richting Borssele kan gewoon doorrijden, al geldt er op deze kant van de tolweg een snelheidsbeperking.

De chauffeur is pas om 20.00 uur uit de cabine gehaald. Hij zat met één been bekneld. Hulpverleners hadden moeite hem te bevrijden, omdat de kraan op de bestuurderskant. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn letsel is nog niks bekend, wel was hij aanspreekbaar.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rob veen (19-7-2017 om 20:30)
Na het horen van het ongeluk is het te hopen dat de machinist er goed vanaf komt. Ik hoop het beste voor hem. Na het onderzoek moeten we hier zeker wat van leren. Heelveel sterkte voorhem groetjes een collega.
Moeder (19-7-2017 om 20:03)
Zo lang bekneld? Doodeng idee zeg...hopelijk komt deze chauffeur er weer bovenop!
Cookie-instellingen beheren