Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Westerscheldetunnel dicht na ernstig ongeluk

Toegevoegd: 19-07-2017, 19.19 uur - Update: 19-07-2017, 21.23 uur
Door: Roland de Jong

DRIEWEGEN - De Westerscheldetunnel is in de richting van Terneuzen dicht vanwege een ernstig ongeluk. De afsluiting gaat vermoedelijk nog uren duren. Het verkeer moet omrijden via Antwerpen (U21).


Op het tunneltracé (N62) is ter hoogte van Driewegen een kraanwagen van de weg geraakt en op zijn kop terecht gekomen. Het ongeluk gebeurde rond 17.45 uur en de chauffeur is bekneld komen te zitten. De brandweer is opgeroepen om hem te bevrijden. Een traumahelikopter is ingezet maar inmiddels weer vertrokken.

De politie heeft de auto's die achter het ongeluk stonden te wachten via één rijstrook langs de kraanwagen geleid. Het verkeer richting Borssele kan gewoon doorrijden, al geldt er op deze kant van de tolweg een snelheidsbeperking.

De chauffeur is pas om 20.00 uur uit de cabine gehaald. Hij zat met één been bekneld. Hulpverleners hadden moeite hem te bevrijden, omdat de kraan op de bestuurderskant. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn letsel is nog niks bekend, wel was hij aanspreekbaar.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sander de Schepper (24-7-2017 om 09:16)
Alle begrip voor het afsluiten in verband met de verkeersveiligheid. Er komen allerlei oplossingen voorbij van mensen die vanaf de zijlijn makkelijk praten hebben. Respect voor de hulpverleners en het is niet meer dan logisch dat er wordt gehandeld in het belang van hun veiligheid.
Frank (21-7-2017 om 09:38)
Jan B: 'Hardleers en een beetje dom'. Je omschreef zojuist 75% van alle weggebruikers in Nederland, en precies de reden waarom ook de linkerbaan wordt afgesloten.
Johan (21-7-2017 om 09:25)
Half uurtje de buis open voor de ene rijrichting en dan half uurtje dezelfde buis open voor de andere rijrichting zou een goede optie zijn. Kan iemand van de hulpverleners vertellen waarom de tunnel nog tot 21:45 gesloten was terwijl het slachtoffer er al om 20:00 uit was?
Berger (21-7-2017 om 00:03)
Jan en alleman die over de veiligheid zeurt, zou er beter zelf eens gaan staan. Zelfs met alle signalen voor de overige weggebruikers is het levens gevaarlijk voor de hulp verleners. Heb al menig keer mee gemaakt dat zelfs de pionnen die het ongeval afbakenen voorbij vliegen omdat er een of andere ramptoerist niet op zit te letten. Gewoon de boel afsluiten dus
Jay (20-7-2017 om 17:57)
Mensen echt maak je ergens anders druk om dan wat omrijden en vertraging! Hulpverlening heeft plaats en tijd nodig en als een weg dicht kan wat hun en uw veiligheid waarborgt moeten ze dit zeker doen. Ik rij liever om dan dat ik in de krant moet lezen dat er een nog een ongeluk gebeurd is door Piet met zijn mobiel of nog erger dat er een hulpverlener aangereden wordt omdat deze net een stapje te ver naar achter zette in het heetst van de strijd om mensen te redden!
Jan B (20-7-2017 om 16:04)
Wat een onzin over de veiligheid van de hulpverleners. Je kan de brandweerauto zo opstellen dat het veilig is. Borden 25km per uur en net voor de eerste brandweerauto een politie agent met een lasergun die goed zichtbaar is. Nog beter is om en om door één tunnelbuis. Dit systeem draait al jaren in het buitenland. Maar hier zijn ze blijkbaar hardleers en een beetje dom.
Cookie-instellingen beheren