Weerbericht:
Perioden met zon, geringe kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Wielrenner zwaargewond bij Rilland

Toegevoegd: 26-07-2017, 23.28 uur - Update: 27-07-2017, 13.18 uur
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - Een 48-jarige wielrenner uit Wuustwezel (B) is woensdagavond op de Bathseweg bij Rilland zwaargewond geraakt na een valpartij.


Het ongeval vond rond 21.30 uur plaats tussen de Vierlingweg en de Eleonoraweg. De man maakte deel uit van een groep van twintig wielrenners. Met een gangetje van zo’n 40 km/u reed de groep richting België. Het slachtoffer lag aan kop aan de linkerkant van de groep. Op een gegeven moment raakte de man in onbalans door een beweging en raakte daarbij een groepsgenoot. Vervolgens slaat hij over de kop en komt hard op de straat terecht.

Twee ambulances en een traumahelikopter verleenden eerste hulp. Een arts van de traumaheli heeft de gewonde gestabiliseerd. Vervolgens is hij naar het Erasmus MC in Rotterdam overgevlogen. Onbekend is hoe het nu met de man gaat. De Bathseweg was tijdens het incident afgesloten voor het verkeer.

Zie ook:

Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corry de Looff (9-8-2017 om 19:24)
Ik Wens de familie van de wielrenner uit Rillend veel sterkte met het grote verlies. Mij is het het vorig jaar 14 Augustus 2016 overkomen met mijn man die kreeg onder het fietsen met zijn vrienden een acute hartstilstand in Kamperland.. Het word nu 1 jaar van mijn man maar een zwaar jaar . DAAROM HEEL HEEL VEEL STERKTE TOEGEWENST DE KOMENDE TIJD VOOR IEDEREEN OOK DE GROEP WAAR HIJ MEE FIETSTE. Corry de Looff
Poema (30-7-2017 om 11:25)
@ Dennis. Toedracht wel bekend. Men reed ruim 40 km/h en hij raakte een groepsgenoot. Misschien een maximum snelheid voor het fietspad instellen: 25 km/h. Een oude boer op zijn fiets haalt zo'n 15 km/h en E-bikers rijden max. 25 km/h dus snelheidsverschil is aanvaardbaar. Dan bekeuring voor iedereen die te snel rijdt en harder dan 30 km/h is fiets in beslag nemen.
Marleen (28-7-2017 om 14:14)
een voetganger hoort op de trottoir of voetpad Een auto op de weg. Een fiets op het fietspad als er geen is toch de openbare weg meestal in de bebouwde kom. Wielrenner of beter hard rijdende sportfietser waar hoort hij thuis? Hetzelfde geld voor een e-bike op een fietspad een gevaar voor de normale fietser. Op de weg een gevaar want daar is de auto. Toch behalen zij een snelheid van 60 km p/u ?Daarom moeten ze zich wel aan de verkeersregels houden zo niet dan vind ik dat zij ook een bekeuring verdienen. Misschien onder brengen bij het landbouw verkeer dus de paralelweg.
Cerebrus (28-7-2017 om 12:24)
Ik had van de week ook alweer bijna een paar van die idioten op m'n auto omdat ze als debielen rijden en nergens richting aangeven. Wielrenners horen NIET op de openbare weg thuis.
Kees (28-7-2017 om 00:41)
Ik wilde eens zien wat de reacties waren, natuurlijk hoop ik dat het slachtoffer goed hersteld en nee het zijn niet allemaal asociale wielrenners. Naar mijn mening moeten grote groepen (meer dan 6 personen ) onder begeleiding op de weg fietsen zo niet dan aanpassen naar de andere fietsers op de fietspaden. Ook de politie moet hier harder in optreden.
crime (27-7-2017 om 19:50)
precies, Adrie ,Mecano, Kees . T zijn op een paar na ten goede ASO,S.
Cookie-instellingen beheren