Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
72 files van totaal 255 km

Belgische zeilers lopen vast op Veerse Meer

Toegevoegd: 29-07-2017, 10.48 uur
De KNRM heeft het jacht losgetrokken.
De KNRM heeft het jacht losgetrokken.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - De KNRM-reddingboot van het station in Veere is vrijdagmiddag uitgevaren voor een zeiljacht dat was vastgelopen op het Veerse Meer.


De Belgische zeilers konden niet meer zelfstandig loskomen en ook met hulp van passanten lukte het niet om los te komen. De reddingboot Oranje zette vervolgens haar PK's in om het jacht los te trekken.

De redders werden beloond met een Belgisch biertje en de zeilers beloofden om donateur te worden van de reddingmaatschappij.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (29-7-2017 om 23:36)
benthe; Hele boten kunnen huren schrijf jij. Het is maar goed dat die toeristen geen halve boten kunnen huren. Dan wordt het echt een zootje. Die Belgen geven de bemanning van de reddingsboot nog een lekker biertje mee en beloven dat ze donateur worden van de reddingsmaatschappij. Wat wil je nog meer.
benthe (29-7-2017 om 15:59)
Echte zeilers weten dat ze binnen de boeien of afbakening moeten blijven. toeristen zonder vaarbewijs weten dat niet dus zijn het geen zeilers maar ongeoefende ongeschoolde dagjesmensen die hier zomaar hele boten kunnen huren. uit veiligheidsoogpunt en de enorme kosten voor het redden van landrotten lijkt mij dat ook voor verhuur en buitenlanders een vaarbewijs verplicht moet worden. Als ik n het buitenland een motor wil huren vragen ze toch ook om een geldig rijbewijs ? maar toerisme is natuurlijk de laatste economische stroohalm waar zeeland aan vastklampt, dus moet de toerist maar ontzien worden en de zeeuw moet natuurlijk wel aan alle regeltjes voldoen. waardeloos stink gedrag is het.
Cookie-instellingen beheren