Zeehondenpup aangespoeld bij Dishoek

Toegevoegd: 30-07-2017, 16.02 uur

De bij Dishoek aangespoelde zeehondenpup. Deze pup spoelde aan bij Terneuzen.
De bij Dishoek aangespoelde zeehondenpup.
1 2
© Foto: Strandwacht Dishoek
Door: Roland de Jong

DISHOEK - Op het strand bij Dishoek is zondagochtend een zwaar onderkoelde en verzwakte zeehondenpup aangespoeld. Zaterdag spoelde ook al een zeehond aan bij Terneuzen.

Het dier werd gevonden door een echtpaar uit Wijk bij Duurstede. Via de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) is de strandwacht op pad gstuurd. Even later arriveerde ook de EHBZ zelf en kon eerste hulp worden verleend. Op de strandwachtpost in Vlissingen is de zogeheten huiler voorzichtig op temperatuur gebracht. Hierna is de zeehond overgebracht naar A Seal in Stellendam.

Het Reddingsteam Zeedieren (RTZ) ZuidWest werd zaterdag overigens ook al ingezet voor een aangetroffen zeehondenpup. Hier was sprake van een verzwakte gewone zeehond die vermoedelijk medio juni was geboren. Ook dit dier is naar Stellendam gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (2-8-2017 om 23:05)
Beste zgn @onnatuurlijk. Heb je dit ook aan betreffende organisaties bekend gemaakt of is dit alleen een loze kreet op een voor jouw veilige/neutrale site. Vertel en onderbouw je mening op de juiste plaats. Marco@ ik deel je mening. 112 kan helemaal opgeheven worden, natuur gewoon gang laten gaan...mensen die zelf urgentie zo goed weten voor anderen gillen zelf vaak al om een ambulance bij een gescheurde nagel :-) lekker als je zulke personen in je kennissen/familiekring hebt...
Marco (31-7-2017 om 20:37)
De mens is een onderdeel van die natuur. En vindt zichzelf zelfs het belangrijkste onderdeel. Als er dus mensen zijn die vonden dat ze levens moeten redden, moet je dat ook waarderen.
zeeuw (31-7-2017 om 08:49)
kees je heb gelijk , je had het gisteren ook in het nieuws kunnen horen je moet de natuur z.n gang laten gaan
Marco (31-7-2017 om 02:17)
Fijn dat er ook mensen zijn met een hart ! In zekere zin 'begrijp' ik de kort-door-de-bocht-reactie van de zwartkijkers. Alleen is jullie opmerking niet op feiten gestoeld. Jullie weten ook niet wat de reden is van de verzwakking van de dieren. Waar ik wel benieuwd naar ben is jullie redenatie over zieke en zwakke mensen, al dan niet door eigen toedoen. Wat zouden jullie daarover kwijt willen ?
Theta (30-7-2017 om 21:04)
Mooie actie van de medewerkers, groot compliment!
frans (30-7-2017 om 20:58)
heel zeeland in rep en roer om een zeehond die aanspoeld het moet niet zotter worden