Weerbericht:
Wisselvallig, in het zuidwesten later vandaag en morgen veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Verwarde man dreigde huis op te blazen

Toegevoegd: 30-07-2017, 20.13 uur - Update: 30-07-2017, 21.55 uur
Door: Roland de Jong

STAVENISSE - De politie heeft zondagavond in Stavenisse een verwarde man aangehouden die dreigde zijn woning op te blazen. Hij stak hierbij zijn huis in brand. De brand is geblust.


De politie had rond 18.35 uur de melding gekregen dat de 26-jarige bewoner van een huis aan de Wilhelminastraat zichzelf en zijn woning wilde opblazen. Hij dreigde bovendien om met zijn luchtbuks op mensen te schieten die dichtbij zijn woning zouden komen. Direct werden agenten op pad gestuurd en ook werden een ambulanceteam en een brandweerwagen opgeroepen.

Later werden ook een onderhandelaar van de politie en een traumahelikopter ter plekke gestuurd. De omgeving werd afgezet en omwonenden werden verzocht hun huis te verlaten. Rond 19.45 uur kwam er rook uit de woning. Hierop werd besloten naar binnen te gaan en de man naar buiten te halen.

Nadat de voordeur was geforceerd kon de twintiger al snel naar buiten worden gehaald. Hij werd direct overgedragen aan ambulancepersoneel en het team van de traumahelikopter. Voor zover bekend raakte hij niet ernstig gewond. Volgens de politie krijgt hij de nodige lichamelijke en psychische hulp. Hij is naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht.

Rond 19.15 uur meldde de politie dat het sein 'brand meester' was gegeven. Er moest toen nog wel worden nageblust. Volgens de politie hebben in totaal dertien personen hun huis verlaten. Voor hen was opvang geregeld in een nabijgelegen kerk. Rond 21.00 uur konden alle omwonenden terug naar hun eigen woning.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jasper koekkoeks (6-8-2017 om 20:57)
tja mensen die aan de onderkant maatschappij zitten , hebben het niet makkelijk , ze hebben een uitkering , waar ze van moeten overleven , en zijn vaker ziek , geestelijk en lichamelijk ,hebben weinig perspectief en zijn eenzamer krijgen niet de juiste zorg op sociaal en psygies gebied triest dat er dan weer eens eentje flipt triest
Fernando (31-7-2017 om 07:09)
Ik snap dat dit allemaal nodig is omdat de geesteszorg wegbezuinigd moet blijven omdat het nog steeds crisis is, terwijl er weer bakken miljarden verdiend worden, over de rug van... het zou een nieuw kabinet, als ze ooit nog eens de zin krijgen om wat te gaan doen, sieren alle inhumane bezuinigingen uit de crisis terug te draaien, maar blijkbaar houden ze die liever gewoon zo, tot de volgende crisis en dan gaan ze weer jammeren en verder bezuinigen om hun eigen zakken gevuld te houden.
wim (31-7-2017 om 06:46)
Wat vreselijk van de man die niet meer weet wat hij doet of gedan heeft, gezien de ellende wat betreft de mede bewoners in die straat wat zou hier van de kosten wel zijn gezien de omvang van het geheel.