Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Aanzetten tot prostitutie: 8 maanden celstraf

Toegevoegd: 31-07-2017, 19.25 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 27-jarige C. B. uit Serooskerke (W) die probeerde een zwakbegaafde, kwetsbare jonge vrouw tot prostitutie te dwingen is maandag daarvoor in Middelburg bestraft met een gevangenisstraf van acht maanden en het betalen van 750 euro schadevergoeding.


Er was een beduidend hogere straf tegen hem geëist: 356 dagen in het gevang plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar met een proeftijd van drie jaar en 4.500 euro aan schadevergoeding.

Eind april, begin mei 2016 leerde B. de vrouw kennen en uit geldgebrek opperde hij het plan haar in de prostitutie te krijgen om op die manier wat geld bij elkaar te sprokkelen.  Volgens B. had de vrouw gezegd dat zij dat al eens eerder had gedaan.

Met de nodige foto's en filmpjes op zijn mobieltje bood hij haar voor vijftig euro aan. Ook een vriend zou wel enkele geïnteresseerden kennen. De vrouw, met het niveau van een twaalfjarige, bleef de daadwerkelijke prostitutie bespaard.

Naast de poging tot aanzetten tot prostitutie, ofwel vrouwenhandel, oordeelde de rechtbank ook dat B. zich schuldig had gemaakt aan het bedreigen en beledigen van verbalisanten: toen hij werd staande gehouden en niet in de politiewagen mocht wachten schold hij ze uit voor K*****mongolen, K*****wouten. In haar vonnis stelt de rechtbank vast, dat het niet aan B. te danken is geweest dat de vrouw niet in de prostitutie is beland.

B. heeft inmiddels een jaar in voorarrest gezeten en wilde uit angst voor tbs niet aan onderzoeken meewerken. Dat het vonnis lager uitpakt dan de eis komt omdat de rechtbank in dit geval vonnis wijst in vergelijk met vonnissen in soortgelijke zaken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tonnie (2-8-2017 om 18:02)
En dan zal hij het nooit meer doen? Na 15 klanten heeft hij de boete eruit. De eis vind ik heel wat reëler.
ger (1-8-2017 om 11:16)
de straffen zijn altijd veel te laag in dit soort gevallen....
harry (1-8-2017 om 09:52)
zolang de rechters zaken uit het verleden gaan vergelijken om tot een strafmaat te komen, worden de straffen nooit hoger, of straffen gegeven conform de eis. Ik snap werkelijkwaar niet dat de rechtbanken nog steeds deze manier van werken toepassen. Tenenkrommend, criminelen verdienen ene fatsoenlijke straf, en geen standje.
wim (1-8-2017 om 07:16)
Wat een misselijk verhaal als je zoiets leest om en zwakbegaafde vrouw te dwingen om de prostitutie in te gaan, wat ben je dan een misselijke persoon de straf die je hiervoor krijgt is veel te weinig de schade vergoeding is vele malen te weinig..
Marco (31-7-2017 om 20:40)
Dat is geen straf, dat is een aanmoediging. Slappe hap die 'recht'spraak in NL.
Mark van der Beer (31-7-2017 om 20:36)
Het aanzetten tot prostitutie is niet hetzelfde als mensenhandel. Aanzetten tot prostitutie is namelijk niet verboden in Nederland, het is immers een legaal beroep. Het financieel uitbuiten van iemand is echter wel strafbaar, ongeacht het beroep, en dat is waar hier het vonnis over gaat, dat heet namelijk mensenhandel, en niet vrouwenhandel, want dat is een oude term die al sinds 2005 niet meer gebruikt wordt.
Cookie-instellingen beheren