Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tweeduizend wietplanten in pand Vlissingen

Toegevoegd: 02-08-2017, 13.33 uur - Update: 02-08-2017, 14.46 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In het voormalige Kijkshop-pand in het centrum van Vlissingen is woensdag een grote wietkwekerij met zo’n tweeduizend planten ontdekt.


Op de begane grond van het pand aan de Spuistraat is volgens de gevelbelettering een outlet meubelzaak gevestigd. Op de bovenverdieping waren zes verschillende kleine kweekruimten ingericht. In totaal stonden er naar schatting dus 1.500 tot 2.000 wietplanten binnen.

Volgens politiewoordvoerder Alwin Don werd de kwekerij rond 09.30 uur ontdekt tijdens een gezamelijke actie met Enduris en de gemeente Vlissingen. Volgens Don is er sprake van een professioneel ingerichte plantage. Vermoedelijk werd de kwekerij al langer gebruikt.

Er werd illegaal stroom en water afgetapt. Verder werd volgens de politie vastgesteld dat op een gevaarlijke manier stroom werd afgenomen. Toen de politie de kwekerij binnenviel was er niemand aanwezig. Er zijn geen arrestaties verricht. Incident Control is ingeschakeld om de kwekerij te ontruimen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (2-8-2017 om 15:26)
Prima Jaap,legaliseren maar.... Dan lopen er nog meer wezenloze verwarde zombies rond dan nu al het geval is..... Justitie weet zich nu al geen raad meer om al die warhoofden onder contrĂ´le te krijgen en te houden als ze af en toe eens de weg kwijt zijn.! Net als vrije verkoop van alcohol; daar weten een heleboel zwakke broeders ook niet mee om te gaan. In zoverre ben ik het wel met je eens. Je moet sommige mensen nou eenmaal tegen zichzelf beschermen.
jaapzucht (2-8-2017 om 14:23)
Dit bericht laat weer eens zien dat het alleen al om reden van de veiligheid in de steden noodzakelijk wordt om wietteelt te legaliseren. Er hadden doden kunnen vallen als de boel in de fik was gegaan. het blijft een raadsel waarom de hard-drug alcohol legaal is en de soft-drug wiet alleen maar gedoogd wordt. P.s ik gebruik niets dat niet voorgeschreven is door een arts.
overbuur (2-8-2017 om 13:52)
ik woon er vlakbij, en wat ik vreemd vond dat de outlet store zelden open was, terwijl er openingstijden erop stond. En nu ze wiet kwekerij hebben gevonden heb ik meer een vermoeden dat deze winkel als dekmantel is gebruikt om boven een wietkwekerij te maken
Cookie-instellingen beheren