Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Houten zeiljacht bijna gezonken Breskens

Toegevoegd: 02-08-2017, 22.03 uur
Het jacht verdween bijna helemaal onder water.
Het jacht verdween bijna helemaal onder water.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - In de haven van Breskens is woensdagavond een houten zeiljacht bijna onder water verdwenen.


Passanten zagen rond 17.30 uur dat het jacht, dat lag afgemeerd aan een steiger, zinkende was. Zowel de brandweer van Breskens als de redders van het KNRM-station in Breskens werden vervolgens opgeroepen om te helpen.

Terwijl een kraan wordt vastgemaakt aan de mast van het jacht wordt nog een poging ondernomen om het water weg te pompen. Het achterschip lag echter al zover onder water dat dit geen optie meer bleek te zijn.

Het achterschip werd vervolgens aan de brandweerwagen vastgemaakt en kon op deze wijze iets worden gelicht. Hierna kwam het dek voldoende boven water om het water uit de boot te pompen. Nadat deze klus was geklaard is het jacht uit het water getakeld.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (5-8-2017 om 21:29)
Lezer heeft gelijk wat zijn er veel domme mensen. een beetje nadenken is al snel te moeilijk
Lezer (4-8-2017 om 19:03)
Ad gesuggereerd dat hij kon niet verder zinken wat zou er gebeuren als het water weer stijgt denkt u ? (zucht)
Waldorf (4-8-2017 om 16:44)
@Lezer. Ep en vloed? Ep? Haha, en dan een ander volkomen onterecht de les lezen. Eb en vloed hebben hier totaal niets mee te maken. Of het nu eb of vloed is op de foto staat los van het feit dat het schip zo goed als onderwater staat en dus niet bijna is gezonken maar daadwerkelijk is gezonken.
Lezer (4-8-2017 om 08:14)
@AD, Goede morgen ! Gratis lesje nodig in Ep & Vloed ? water stijgt enzo..... verdere uitleg nodig of beseft u al hoe Dom u reactie is ?
AD. (3-8-2017 om 18:25)
Bijna gezonken noemen ze dat ! Het was laag water dus hij kon niet verder zinken want hij stond op de bodem maar als er nog 5 centimeter boven wat uitsteekt is hij in mijn ogen gezonken.
Cookie-instellingen beheren