Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
73 files van totaal 259 km

Flinke straf geëist voor jarenlang misbruik jongens

Toegevoegd: 03-08-2017, 21.54 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 62-jarige Oost-Souburger H. D. is donderdag een gevangenisstraf van 40 maanden (waarvan 10 voorwaardelijk) geëist. D. wordt er van verdacht drie zeer jonge kinderen zes jaar lang seksueel te hebben misbruikt.


De kinderen, jongetjes van drie, zes en acht jaar, waren de kinderen van zijn beste vriend. D. was de oppas van het gezin en de jongens logeerden bij tijd en wijle bij de verdachte. Hoewel D. zich bij de politie beriep op zijn zwijgrecht, bekende hij kort voor de behandeling van zijn zaak zich aan de jongetjes te hebben vergrepen.

Dat hij ook bij de drie seksueel zou zijn binnen gedrongen ontkende hij. “Een strategische bekentenis”, oordeelde officier van justitie Wilfried Suijkerbuijk. “Het ene bekennen en vervolgens iets anders ontkennen. Een bekend fenomeen in zedenzaken”. Dat zag Suijkerbuijk verkeerd. Want volgens D. had hij flink in zijn cel kunnen nadenken en nam een schuldgevoel de overhand. Dus vandaar de bekentenis.

“U heeft een heel gezin ontwricht”, hield Suijkerbuijk D. nog maar eens voor. “En wat een ellende heeft u aangericht”. De officier eiste een gevangenisstraf van 40 maanden waarvan 10 voorwaardelijk. Ook wil Suijkerbuijk dat D. onder toezicht komt te staan van de reclassering, dat hij gedurende maximaal twee jaar in een inrichting moet worden behandeld en dat D. een schadevergoeding gaat betalen. Dat alles met een proeftijd van drie jaar.

Het is niet de eerste keer dat D. zich voor een zedendelict moet verantwoorden: in februari vorig jaar kreeg hij 90 dagen waarvan 89 voorwaardelijk opgelegd voor het bezit van kinderporno. Die 89 dagen zal hij - als de rechtbank hem veroordeelt - ook nog moeten uitzitten.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jo (8-8-2017 om 00:49)
Wow, wat een "flinke" straf zeg ! Het rechtsysteem in Nederland moet echt eens even aangepakt worden! Als de straffen veel hoger zouden liggen, zouden een heleboel mensen wel twee keer nadenken voordat zij een strafbaar feit begaan. 40 maanden cel voor het simpelweg verkrachten van kinderen van nog geen 10 jaar oud is een lachertje. Er zullen genoeg pedofielen rondlopen die hetzelfde denken waardoor het voor hen een stuk aantrekkelijker zal worden om "toch maar eens even een keertje" de handen aan een kind te gaan slaan. Simpelweg belachelijk dit !
pietje (4-8-2017 om 10:48)
Hoe kan iemand die zulke misdaden begaat zo een lage straf krijgen?
Zierikzee (4-8-2017 om 09:41)
Pardon....een "flinke" straf?! Hoe kan tien maanden voorwaardelijk voor het herhaaldelijk misbruiken van jongens jonger dan 6 jaar een "flinke" straf zijn. Roland de Jong ga je diep schamen voor je subjectieve lulkoek.
Nina (4-8-2017 om 08:48)
Een flinke straf noemen jullie dat 40 maanden? Het is een lachertje, de straffen zouden moeten zijn de gemiddelde leeftijd die mensen tegenwoordig worden minus de leeftijd van het kind. Zo lang zal het kind immers last hebben van het door hem aangedane leed. En het dan een een flinke straf noemen vind ik echt schandalig van jullie redactie
Boos (4-8-2017 om 08:47)
Ik snap de kop "Flinke straf" niet. Eén jaar per kind lijkt me niet flink. Dit is toch ook geen troost voor de ouders van die kinderen. Met strafmaten zoals deze zou je in staat zijn om zelf het recht in eigen hand te nemen. Hoe zou je anders kunnen verkroppen dat je deze man weer tegenkomt op het dorp waar je zelf woont. Totaal geen oog voor slachtoffers in dit land, alleen voor daders. Daarom alleen met initialen, eigenlijk zouden ze hem moeten brandmerken zodat iedereen in één oogopslag ziet wat voor figuur het is. Eindstand, 3 levens verpest en hij loopt over 2,5 jaar weer vrij rond.
Benthe (4-8-2017 om 07:10)
Noemt men bij justitie dat een zware straf ? wat een aanfluiting zijn die lui toch naar mijn mening.
Cookie-instellingen beheren