Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 17 km

Bulgaren opgepakt voor moord Kees van Schaik

Toegevoegd: 04-08-2017, 15.24 uur - Update: 04-08-2017, 16.02 uur
Forensisch onderzoek bij de woning van Van Schaik.
Forensisch onderzoek bij de woning van Van Schaik.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

RILLAND - In Italië zijn donderdagavond twee mannen opgepakt op verdenking van de moord op de 65-jarige Kees van Schaik dit voorjaar in Rilland. Ook een vrouw is aangehouden. Dat heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) bevestigd.


Naar de verdachten werd al enige tijd gezocht. “Tijdens het onderzoek kregen we aanwijzingen dat de mannen zich in Italië bevonden. Er is vervolgens rechtshulp gevraagd aan de Italiaanse autoriteiten en er is een Europees arrestatiebevel tegen beide verdachten uitgevaardigd”, aldus het OM.

Een speciaal team van de Italiaanse Carabinieri (de Italiaanse militaire politie) wist de mannen donderdagavond aan te houden in Napels. De twee Bulgaren van 38 jaar worden verdacht van gekwalificeerde doodslag. Nederland heeft Italië verzocht om de overlevering van de beide verdachten. Wanneer deze zal plaatsvinden hangt mede af van de vraag of de verdachten in zullen stemmen met hun overlevering of niet.

Eerdere arrestatie
In het kader van hetzelfde onderzoek werd, naar nu bekend is geworden, op 21 juni ook al een arrestatie verricht. Toen werd op verzoek van de Nederlandse autoriteiten in Bulgarije een 21-jarige vrouw opgepakt. Zij is op 6 juli overgeleverd aan Nederland.

De Bulgaarse is door de rechtbank Zeeland-West-Brabant in voorlopige hechtenis gesteld en wordt net als de mannen verdacht van gekwalificeerde doodslag. De eerste zitting tegen de vrouw staat gepland op 17 oktober. De zaak wordt dan echter nog niet inhoudelijk behandeld.

Etten-Leur
Italiaanse media brengen de drie overigens ook in verband met de vondst van een hennepknipperij begin mei in Etten-Leur. In een pand aan de Cellostraat werden toen tien mensen aangehouden, op één na waren alle verdachten afkomstig uit Bulgarije. In het pand lag tien kilo aan geknipte hennep en 130 kilo aan planten die nog geknipt moesten worden.

Volgens de Italiaanse pers zouden de drie destijds zijn ontsnapt, later in België valse paspoorten te hebben gebruikt en vervolgens zijn ondergedoken in een gehuurd appartement in de Italiaanse regio Umbrië.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren