Jongen verzet zich hevig bij arrestatie

Toegevoegd: 06-08-2017, 11.38 uur - Update: 06-08-2017, 13.04 uur

Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Goes een 16-jarige jongeman uit die plaats weten aan te houden die zich hevig verzette.

Volgens de Kapelse wijkagent Silvan Vael had de jongen de openbare orde verstoord en voldeed hij niet aan een vordering. "De jongen had vervelend gedrag vertoond bij een eettentje. Hij was daar uitgezet en na een tweede uitzetting hebben wij hem gevorderd weg te gaan. Dit deed hij in eerste instantie maar later zagen we hem dankzij cameratoezicht toch weer verschijnen. Hierop hebben we hem opnieuw gevorderd te vertrekken en toen hij hieraan geen gehoor gaf besloten we de jongen aan te houden."

De aanhouding verliep echter niet zo soepel als gehoopt. "De jongen werd door twee collega's tegen de grond gewerkt. In de tussentijd hielden wij het publiek op afstand maar we moesten al snel te hulp schieten omdat de jongen maar bleef trappen en wild op de grond spartelde. Na het toepassen van diverse klemmen en controletechnieken hebben we hem alsnog in de boeien kunnen slaan", aldus Vael.

Ook na het boeien bleef de jongen zich nog verzetten. Vael: "Onderweg naar de bus werd hij opnieuw vervelend. We hebben hem toen in de houdgreep genomen. Hij is op het bureau voorgeleid. In de cel moest vervolgens echter opnieuw een controletechniek worden toegepast omdat de jongen niet meewerkte aan fouillering. Hierna is hij geboeid overgebracht naar Torentijd."

Wat er verder met de jongen gaat gebeuren is nog niet bekend. De recherche gaat de zaak verder oppakken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anneke (8-8-2017 om 16:05)
Dus de politie heeft het gedaan , als zo`n etterbakje niet wild luisteren. Een flink pak slaag moet dat knulletje hebben.
Fredje (7-8-2017 om 14:46)
tjonge wat een helden[een jongen van 16jr kun je ook vakundig aansprelken,maar om je dan maar meteen uit te leven gaat wel ver!klem technieken[is al een dode geallen daar door [nog niks geleerd] mr de Politie!![niet stoer ].
Elly (7-8-2017 om 08:58)
Natuurlijk vreselijk dat dit gebeurt maar gelijk roepen dat dit een rotjoch is, is wel erg kort door de bocht. Hopelijk wordt goed onderzocht of er geen psychiatrisch problematiek speelt, want ook tijdens psychose kan iemand zich zo gedragen, dit gedrag komt dan puur uit (onrealistische) angst voort. Dit wens je niemand toe, opgepakt en opgesloten worden zonder behandeling is dan het meest traumatische wat zo iemand kan overkomen.
ger (7-8-2017 om 08:58)
Helaas is in de NL het eea gebonden aan rare regels! Het gedrag van het kind ligt niet bij de ouders op hun schouders, de maatschappij verbiedt het om ouders hun kinderen vanaf hun 16e jaar iets te verplichten zoals bv gedragtherapie.....
Willy (7-8-2017 om 03:02)
Ongetwijfeld zal de milde rechter er in 2018 een oordeel over uitspreken. Een taakstrafje waarschijnlijk. Maar nu al weten we, dat dit een ongeleid projectiel is, dat we binnen enkele jaren terug zien in de krant. Met alle schade van dien aan medeburgers.
Anoniem (7-8-2017 om 00:01)
Misschien een pilletje te veel genomen, dan denken ze dat ze onoverwinnelijk zijn, je leest dit dikwijls dat dit voorvalt na het gebruik van stimulerende middelen, zodat ze niet meer weten wat ze doen .............