Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Morgen winterse buien
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 61 km

Zwaargewonde bij explosie Westkapelle

Toegevoegd: 07-08-2017, 21.43 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - In Westkapelle is maandagavond iemand zwaargewond geraakt bij een brand met explosie. Een ander liep lichtere verwondingen op.


Het incident vond rond 19.50 uur plaats in een tuin tussen de Koudorpstraat en de Molenweg. Volgens woordvoerder Corry Brand van de Veiligheidsregio Zeeland werden ter plekke isolatiewerkzaamheden verricht. Wat er precies is misgegaan is echter nog niet duidelijk. Er was in ieder geval ook sprake van brand in de keuken van een woning.

Of de explosie aan de brand voorafging of dat de explosie juist door de brand werd veroorzaakt is niet duidelijk. Vanwege de vakantietijd werden twee blusploegen opgeroepen. Deze kwamen beide ter plekke maar uiteindelijk werd slechts één van de bluswagens daadwerkelijk ingezet.

Twee personen raakten gewond. Eén persoon had zwaarder letsel, een ander liep lichtere verwondingen op. Er zijn twee ambulances ingezet. Ook kwam de traumahelikopter uit Rotterdam ter plekke. De zwaargewonde is uiteindelijk met spoed per ambulance afgevoerd. Of de tweede gewonde ook naar een ziekenhuis is gebracht, is niet bekend.

De Veerse burgemeester Van der Zwaag is ter plekke gekomen om zich te laten informeren en betrokkenen te ondersteunen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad (8-8-2017 om 09:50)
Jeetje, best "goed" afgelopen. Want voor 't zelfde geld... Sterkte voor de slachtoffers, en wederom hulde aan de hulpverleners...
Cookie-instellingen beheren