Mannen klimmen op dak Calvijn College Goes

Toegevoegd: 08-08-2017, 00.43 uur

De drie kregen elk twee bekeuringen uitgereikt.
De drie kregen elk twee bekeuringen uitgereikt.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft maandagavond drie mannen aangehouden die op het dak van een vestiging van het Calvijn College in Goes waren geklommen.

Agenten gingen op pad na een mogelijke inbraak bij het schoolgebouw voor havo, atheneum en gymnasium aan het Klein Frankrijk. Ter plekke trof men een scooter en twee fietsen aan. Hierop werd de directe omgeving afgezet en gingen agenten samen met de beveiliging het terrein op.

Via de binnenzijde van het gebouw ging de politie vervolgens het dak op. Met behulp van een warmtebeeldcamera werden vervolgens drie personen gelokaliseerd. “Omdat wij niet konden zien met wie we te maken hadden, moesten de drie hun handen omhoog doen en op de knieën gaan zitten”, zo legt de politie uit.

De drie werden aangehouden en op het dak trof de politie bierflesjes en zakken chips aan. “Het bleek dat de drie een biertje gedronken hadden op hun oude middelbare school”, aldus de politie. De drie werden overgebracht naar het politiebureau in Goes en mochten na het afleggen van een verklaring het bureau verlaten.

De drie kregen daarbij elk twee bekeuringen mee: één voor baldadigheid en één voor het achterlaten van afval.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pieta (9-8-2017 om 22:52)
Over een paar jaar dan liggen die jongens helemaal in de deuk als ze hier aan terug denken. Hebben wij toch ook als we aan onze streken van toen denken?
Vliss (9-8-2017 om 17:19)
Meest trieste bericht van het jaar, chapeau politie. Dat je gaat kijken wegen eventuele inbraak, prima. Maar om die gasten nou boetes op te leggen vanwege 'baldadigheid', moet je toch wel heel diep gezonken zijn als agent(en).
Archaios (9-8-2017 om 04:03)
Wat wordt er weer een drama van gemaakt. Sjonge jonge zwaar vergrijp hoor. Kwamen ze toch niet bij bureau Halt terecht? Waarom mogen jongens/jonge mannen nou geen kattenkwaad meer uithalen? Van daar al die ADHD-ers. Jongens moeten toch hun adreline kwijt raken? Iedereen moet keurig in de pas lopen. Het waren ieder geval geen inbrekers. Vroeger stookten we nog wel eens een fikje, maar o wee moesten we nu eens doen....
Sjaak. (8-8-2017 om 22:49)
Arme docent!.Blijkbaar bent u nog een wereldvreemd mensenkind, die denkt dat al heel wat te concluderen! Van SGP-huize? Hoe weet u dat? Van allerlei christelijke signatuur wordt deze school bezocht. En u denkt dat al deze scholieren nette en brave jongens zijn? Hopelijk geeft u les op een zeer,maar dan ook op een zeer nette school waar zulke kwajongensstreken niet voor komen. Kunt u mij misschien ook de naam bekent maken van deze school? Dan stuur ik daar mijn opgroeiende kinderen naar toe!
Docent. (8-8-2017 om 20:07)
Geen slimme actie! Maar ja als je van sgp-huize altijd bent kort gehouden én ook op school....dan gaan ze een keer los! Dus de schuld van ouders, school én kerk. Conclusie: een prima actie van de Politie....zet deze jongens weer met 2 benen op aarde!
Marco (8-8-2017 om 17:54)
Als je bier drinkt ben je nog geen man