Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Brandweer oefent waterongeval in Julianahaven Yerseke

Toegevoegd: 08-08-2006, 11.52 uur
Door: Adryan Lamper [HVZeeland.nl]

YERSEKE - Maandagavond hebben de duikers van brandweer Goes en de blusgroep Yerseke twee personen uit de Julianahaven van Yerseke gehaald. Dit alles was gelukkig een oefening.

De twee opvarenden van de mosselkotter YE 29 waren overboord geslagen, nadat in de machinekamer brand was uitgebroken. De brand was ontstaan tijdens het starten van de motoren van de pas enkele weken oude mosselkotter.

De brandweer van Yerseke heeft ook nog een slachtoffer uit de machinekamer gehaald. De brand in de machinekamer is met 1 straal hoge druk geblust en daarna hebben de brandweerlieden van Yerseke de toegesnelde duikers geassisteerd met het eerste slachtoffer te bergen.

Naar het tweede overboord geslagen slachtoffer moesten de duikers enige tijd zoeken. Na ruim een halfuur werd ook dit slachtoffer geborgen.

De oefening duurde ruim een uur en was op enkele punten na geslaagd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren