Brand vrachtauto met stro blijkt flinke klus

Toegevoegd: 09-08-2017, 13.42 uur

Door: Roland de Jong

OOSTERLAND - De brandweer is voorlopig nog wel bezig met het nablussen van de brand in een vrachtwagen met stro in Oosterland.

De brand ontstond toen de vrachtwagen met daar achter aan aanhanger en beiden geladen met stro, rond 11.20 uur over de Molenweg reed. Toen de brand werd ontdekt is de brandende aanhanger losgekoppeld bij de kruising met de Akker. De vrachtwagen is doorgereden naar een parkeerterrein aan de Akker. Kort daarop bleek dat ook de lading van de vrachtauto zelf had vlamgevat.

De vlammen grepen snel om zich heen en al snel stond ook de vrachtwagen zelf in brand. Ook balen stro die onderweg van de vrachtwagen waren gevallen bleken vlam te hebben gevat. De rook van de brand trok over de Rijksweg (N59). Deze bleef overigens wel gewoon open maar de Molenweg werd wel afgezet.

Uitgebreid videoverslag:


Bij het loshalen van de blokken stro werden ook machines ingezet. Eén van die machines bleek later zelf ook vlam te hebben gevat. Het brandje werd echter snel ontdekt waardoor grote schade vermoedelijk is voorkomen. De chauffeur van de vrachtwagen bleef overigens ongedeerd.

Rond 13.10 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Het nablussen was toen echter nog in volle gang en ook het uit elkaar trekken van de strobalen was nog gaande.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeanine (12-8-2017 om 09:41)
Maar het is toch vragen om problemen als je dat stro zonder bescherming vervoert. Er zit niet eens een zeiltje over ofzo. Een simpele vonk en de boel staat in de fik.
Anoniem (9-8-2017 om 21:57)
@ Jeanine Nee , een wagen geladen met LPG of brandstoffen dat is veilig of een trein met chemicaliën. Een wagen met stro dat gebeurt al vele tientallen jaren, dit zijn geen brandbommen, de boeren zullen toch het stro van het land moeten krijgen op een of andere manier, dat het eens fout loopt is pech.
Jeanine (9-8-2017 om 17:30)
Rijdende brandbommen dus. Levensgevaarlijk! Gelukkig is het goed afgelopen.