www.hvzeeland.nl

Steekpartij Vlissingen, verdachte aangehouden

Toegevoegd: 09-08-2017, 14.14 uur - Update: 09-08-2017, 17.19 uur

Steekpartij Vlissingen, verdachte aangehouden
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is woensdagmiddag iemand ernstig gewond geraakt bij een steekpartij. Er is één persoon aangehouden.

Het incident vond rond 13.45 uur plaats op een veldje bij de kruising van de Bloemenlaan met de Vincent van Goghlaan. Ter plekke troffen agenten een 32-jarige Vlissinger aan met een steekwond. De man is door ambulancepersoneel gestabiliseerd en per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Daar was een rendez-vous geregeld met de Rotterdamse traumahelikopter.

De gewonde is bij aankomst direct binnengebracht bij de spoedeisende hulp. Het traumateam heeft zich daar bij het ambulanceteam gevoegd en is enige tijd later zonder patiënt vertrokken. Kort na het steekincident kon overigens al een verdachte worden aangehouden. Dat gebeurde op het Baskenburgplein. Het gaat om een 28-jarige man uit Vlissingen. De verdachte is voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex in Middelburg.

Mes
Volgens de politie lijkt het erop dat de mannen ruzie hebben gekregen bij de Irislaan maar meer details hierover zijn nog niet bekend. Na de aanhouding zijn verschillende politiehonden ingezet om te zoeken naar het gebruikte steekwapen. Dit werd namelijk niet bij de verdachte aangetroffen.

Tijdens de zoekactie meldden zich twee medewerkers van een rioolreiniginsbedrijf. Zij hadden namelijk een mes aangetroffen. Dit is door de politie veiliggesteld. Of het gaat om het wapen dat vanmiddag werd gebruikt moet nog worden onderzocht.