Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Ex-ambtenaar wil fraudezaak niet publiek

Toegevoegd: 10-08-2017, 16.32 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 60-jarige Wemeldingse ex-gemeente-ambtenaar E. S., die ervan wordt verdacht voor zeker twee ton te hebben gefraudeerd wil dat haar zaak niet in het openbaar, maar achter gesloten deuren wordt behandeld.


De zaak tegen de vrouw zou donderdag inhoudelijk worden behandeld, maar doordat er - met excuses van de reclassering - op de afgesproken datum van 4 augustus nog geen reclasseringsrapport op de justitiële burelen was beland moest de zaak worden aangehouden.

De zaak tegen de vrouw wordt nu op 19 oktober behandeld. Of de zaak achter gesloten deuren wordt behandeld zal dan ook door de rechtbank worden beslist. Uitgangspunt is dat alle zaken openbaar zijn, tenzij er zich omstandigheden voordoen die een behandeling achter gesloten deuren rechtvaardigen. De officier van justitie heeft al laten weten de zaak in het openbaar te willen behandelen. "Dat had mevrouw kunnen bedenken toen zij de strafbare feiten pleegde."

De Wemeldingse was medewerkster bij de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente Goes en voerde vanuit Budgetbeheer bij de reguliere betalingen fictieve klanten van de schuldhulpverlening in en voegde zichzelf toe als schuldeiser. Dat gebeurde in de periode maart 2010 tot en met eind december 2015.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Esther (5-8-2018 om 15:27)
Veel heeft ze er niet van geleerd... van de week weer op staande voet ontslagen wegens diefstal....
Cees (10-8-2017 om 21:17)
Nog babbels hebben ook. Ga je schamen ipv eisen stellen. Alleen zedenzaken en zaken tegen minderjarigen worden achter gesloten deuren behandeld. De wetgeving is daarover duidelijk.
Peter (10-8-2017 om 21:00)
Graag de zitting live uitzenden met haar gezicht vol in beeld.
ajs (10-8-2017 om 19:38)
2 ton van gemeenschapsgeld verduisteren en dan nog eisen stellen? dat maakt wel duidelijk hoe je in elkaar zit,nooit meer bij geld van een ander komen en dat graag in de eis meenemen.
Anoniem (10-8-2017 om 19:24)
@zwartkijker Vind ik ook, geen recht van spreken en eisen te stellen, daar had ze eerder aan moeten denken als je pikt voor eigenbelang, uit de maatschappij pot.
Chris (10-8-2017 om 19:05)
Waarom moet dit achter gesloten deuren, gewoon openbaar zoals bij iedereen , omdat het een ambtenaar betreft speciale behandeling. ??????? klauwen uit de kassa houden.
Cookie-instellingen beheren