Agent verdacht van lekken weer vrij

Toegevoegd: 10-08-2017, 16.38 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 37-jarige agent van de regio Zeeland-West-Brabant die vorige week woensdag werd aangehouden op verdenking van het doorspelen van vertrouwelijke informatie en het bezitten en verhandelen van verdovende middelen is weer vrij.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vanmiddag bekend gemaakt dat de agent en de 43-jarige medeverdachte, afkomstig uit Zierikzee, niet langer vastzitten. "De twee zijn in vrijheid gesteld wegens het ontbreken van juridische gronden. Ze blijven echter nog wel verdacht:, zo liet het OM weten.

Tegen de agent zijn zowel een disciplinair als een strafrechtelijk onderzoek gestart. Hij werd na zijn arrestatie vorige week woensdag in beperkingen gesteld, wat inhoudt dat hij alleen contact mocht hebben met zijn advocaat.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom Helgers (11-8-2017 om 00:12)
Beste Jan: een gewone burger had niet eens een week vast gezeten. Dit onderzoek willen ze waarschijnlijk grondig en goed doen en vandaar dat hij waarschijnlijk wat langer heeft vast gezeten. Nu zal het afwachten zijn hoe de rechter zich zal uit gaan spreken. Blijkbaar heb je weinig weet van het rechtsysteem! Jammer en je reactie is zodoende stigmatiserend.
M. Koert (10-8-2017 om 21:24)
Hand boven het hoofd........
Jan (10-8-2017 om 18:57)
Wel we hadden niets anders verwacht meneer agent pas op hoor!!! dat mag je niet meer doen anders wordt je geen rechercheur meer want dan krijg je geen zakgeld meer Hoe is het toch in godsnaam allemaal mogelijk of hebben wij burgers het verkeerde beroep gekozen het zijn toch boefjes bij justitie ,ze hebben wel een goede advocaat gehad ook nog een advocaat van onvermogen, wel nogmaals een pluimpje voor de witte boorden