Verwarde man moet naar inrichting

Toegevoegd: 10-08-2017, 16.44 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 36-jarige B. K. uit Zierikzee is donderdag door de rechtbank in Middelburg ontslagen van rechtsvervolging. Wel moet hij een jaar lang in een psychiatrische inrichting worden opgenomen K. werd er van verdacht twee plaatsgenoten achterna te hebben gezeten met een mes. Het vonnis was conform de eis.

Op de bewuste 27 januari zouden enkele jongeren hebben geprobeerd de woning van K. binnen te dringen. K. zou hen vervolgens hebben achtervolgd en een mes hebben laten zien. Dat hij de jongelui had achtervolgd klopte volgens K. wel, maar dat hij een mes had laten zien of ermee gedreigd had, ontkende hij op zitting in alle toonaarden.

K. werd volledig ontoerekeningsvatbaar geacht. Hij verkeerde destijds in een paranoïde psychose. K. heeft al aangegeven in hoger beroep te zullen gaan.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tonnie (11-8-2017 om 19:56)
Ik snap het niet. Jongens dringen binnen in je huis, je jaagt ze weg en dan ben je verward? Binnen dringende jongens lijken me niet zulke betrouwbare getuigen, dus was er wel een mes? Of was hij net aardappelen aan het schillen? Wat een verward bericht.
René (10-8-2017 om 22:05)
De jongeren die op de vlucht sloegen nadat ze probeerden binnen te dringen, zie ook eerdere bericht....wordt niet afgedaan als illusie en is ook bekend wie dat dan waren. Gaan die dus vrijuit omdat ze dat deden bij iemand die verward is want alleen "normale" mensen mogen hun haard verdedigen ofzo?? Hoger beroep heeft ie groot gelijk in... (Alhoewel in NL niemand behalve daders zich fysiek mogen verweren)
jantje froeken (10-8-2017 om 20:28)
tja de instellingen voor geestes zieke in nederland zullen zo onderand wel vol zitten met verwarde , psygoten en verslaafde .ieder week een halve zool in het nieuws ,triest ,al die bezuinigingen in geestelijk en maatschappelijk zorg .