Eigenaar growshop Terneuzen gaat vrijuit

Toegevoegd: 10-08-2017, 16.49 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De eigenaar van de Urban Garden Shop in Terneuzen, de 28-jarige Hulstenaar C. B. die ervan werd verdacht een toeleveringsbedrijf te zijn voor grootschalige hennepteelt, is donderdag daarvan door de rechtbank in Middelburg vrijgesproken.

Er was een gevangenisstraf van een maand en een taakstraf van 80 uur gevorderd. Het Openbaar Ministerie was van mening dat B's winkel een (verboden) growshop betrof en geen 'tuincentrum', zoals de eigenaar beweert. B. liet op zijn beurt weten onder geen beding te leveren aan lieden die een grootschalige hennepkwekerij willen opzetten.

Volgens de rechtbank zijn geen aanwijzingen gevonden die wijzen in de richting van banden met grote henneptelers. Verder constateerde de rechtbank vandaag dat er weinig onderzoek is geweest en dat de administratie niet is gecontroleerd.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (11-8-2017 om 23:35)
@Alfons; Onzin wat U zegt.
Vlissinger (11-8-2017 om 12:43)
Goedzo, hennepteelt moet ook gewoon legaal worden, het is 2017, de politie zou zich met belangrijkere dingen moeten bezighouden.
Alfons (11-8-2017 om 07:04)
Natuurlijk wordt hij vrij gesproken. Zo zit Nederland tegenwoordig in elkaar. Alleen goede dingen worden bestraft.