Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Zeiljacht loopt vast na motorstoring Kortgene

Toegevoegd: 12-08-2017, 08.43 uur
Het zeiljacht is naar Kortgene gebracht voor reparatie. Op de terugweg werd ook dit bootje nog geholpen.
Het zeiljacht is naar Kortgene gebracht voor reparatie.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

KORTGENE - Een Brits jacht is vrijdag als gevolg van een motorstoring vastgelopen op het Veerse Meer bij Kortgene.


De opvarenden van het zeewaardige jacht sloegen rond 15.50 uur alarm. Hierop ging de Veerse KNRM-reddingboot Oranje ter plekke om hulp te verlenen. De redders namen het jacht langszij en hebben het naar Delta Marina in Kortgene gebracht. Daar stonden monteurs al klaar om de motorstoring te verhelpen.

Toen de reddingsboot terug wilde keren naar het station werd men aangeroepen door een motorbootje met pech. Deze is vervolgens naar de thuishaven gesleept.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jaapsvaartjes (12-8-2017 om 17:11)
hier moet je even over nadenken... een zeiljacht met motorproblemen loopt vast. Motorstoring is zeilen naar beneden laten? Kijken waar we heen drijven? Of was de koers al zo dat stranden meteen al onvermijdelijk was?
Cookie-instellingen beheren