Felle brand verwoest garages Middelburg

Toegevoegd: 12-08-2017, 09.10 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een felle brand heeft zaterdagochtend in Middelburg twee geschakelde garages volledig verwoest.

De brand in de garages, behorende bij twee woningen aan de Amnestylaan, werd rond 07.10 uur ontdekt. Toen de brandweer arriveerde was de brand al volledig uitslaand. Na tien minuten werd opgeschaald naar middelbrand. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland gebeurde dat omdat niet duidelijk was of er nog mensen in de woningen waren.

Al snel bleek dat iedereen buiten was. De ambulancedienst werd vervolgens nog wel ingeschakeld om de bewoners te onderzoeken maar er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. Er kwam al snel veel rook vrij. Omdat deze in de wijk bleef hangen sloot de politie de toegang tot de Erasmuswijk af bij de kruising Oude Vlissingseweg - Spinhuisweg.

Bij het bestrijden van de brand werden twee blusvoertuigen en een ladderwagen ingezet. Zowel vanaf de voor- als de achterzijde van het garages is door de brandweer geventileerd. Even voor half negen kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

Inmiddels is duidelijk dat de brand ook is doorgeslagen naar de keuken van de woning. De tweede garage zou met name rookschade hebben. Stichting Salvage is ingezet voor het helpen bij het afhandelen van de schade.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rh (22-8-2017 om 08:27)
Heel veel sterkte toegewenst aan de betrokkenen. Ik hoop voor jullie dat alles goed en vlot afgehandeld wordt!!!!
Ad (12-8-2017 om 10:13)
Jeetje, Sterkte voor alle betrokkenen... Dat is géén leuk begin van 't weekend ;(.
Anoniem (12-8-2017 om 09:34)
Heel veel sterkte voor alle bewoners,