Motorjacht zinkende bij Arnemuiden

Toegevoegd: 12-08-2017, 09.32 uur

De KNRM heeft pompen ingezet om het water uit de boot te halen.
De KNRM heeft pompen ingezet om het water uit de boot te halen.
1
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De redders van het KNRM-station in Veere zijn vrijdagavond ingezet voor een motorjacht dat dreigde te zinken.

De eigenaar van het jacht had een manoeuvre gemaakt op het Veerse Meer en hierbij was de boot kennelijk lek geraakt. Rond 21.45 uur werd de reddingboot Oranje gealarmeerd en even later spoedden de redders zich richting Arnemuiden, waar het bootje lag.

Toen de KNRM arriveerde stond er al ongeveer een meter water in het motorruim van het jacht. Het bootje bleef nog overeind omdat de eigenaar het met de boeg aan de grond had laten lopen. Nadat een pomp was overgezet kon het wat worden weggepompt. Hierna is het bootje naar de dichtstbijzijnde haven gebracht om daar uit het water te worden gehaald.

Rond 01.30 uur waren de redders weer terug op hun station.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
H.J. Mulder (12-8-2017 om 18:00)
Weer onterechte inzet van deze hulpdienst, initieel bedoelt voor het redden van drenkelingen. Ik vraag mij af wat voor manoeuvre men moet maken om dit stalen bootje lek te varen.
jaapsvaartjes (12-8-2017 om 17:08)
Die heeft mazzel. 1 dat er snel hulp bij was en 2 dat dit de KNRM was. 3 omdat het aanzienlijk minder kost dan bij de profs. Vanwege de verzekeringspremie willen professionele "bergers" de boel wel eens opzettelijk uit de hand laten lopen. Geloof u dat niet? Nou het is zo. De goede niet te na gesproken uiteraard.