Ongeluk A58 na remmen voor vrachtwagen

Toegevoegd: 12-08-2017, 09.36 uur

Na de botsing ontstond een file van zo'n zes kilometer.
Na de botsing ontstond een file van zo'n zes kilometer.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Het ongeluk vrijdagmiddag op de A58 bij Kapelle vond plaats nadat een vrachtwagen plotseling invoegde en hierdoor hard moest worden geremd. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 16.25 uur op de rijbaan richting Bergen op Zoom. Een 26-jarige automobilist uit Ossendrecht reed volgens de politie op de linkerbaan en moest krachtig afremmen omdat een vrachtwagen voor hem invoegde.

De 63-jarige bestuurder van een bestelbus die achter de personenauto reed remde ook, maar kon niet voorkomen dat hij de personenauto voor hem aantikte. De personenauto draaide rond en belandde in de berm naast de rijweg. De bestelbus belandde in de sloot en sloeg om.

In de slip raakte hij ook de personenauto van een 37-jarige automobilist uit Kapelle. De bestuurder van de bestelbus werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht en kon na controle weer naar huis.

Door het ongeluk ontstond een file van zo’n zes kilometer.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
richard (26-8-2017 om 06:05)
tegenmwoordig teveel vrachtwagenschauffeurs denken lolig te zijn door 79 km/h te gaan rijden bij inhaalverboden waardoor je inhalende vrachtwagens krijgt die wel door willen werken om optijd bij hun klanten willen komen ,fikse bekeuringen geven aan die lanzaam rijdende chauffeurs die alles ophouden
Marco (12-8-2017 om 17:20)
Wat al deze reaguurders dan maar vergeten voor het gemak ..... Wel fijn dat de winkels vol liggen met alles wat jullie wensen. Fijn dat alles wat jullie 'nodig hebben' overal verkrijgbaar is. Of is het een plan om jullie benodigdheden voortaan zelf uit de fabrieken of bij de boer te gaan halen. Of die oh zo belangrijke auto, hoe zijn al die onderdelen bij elkaar gekomen in de fabriek in .... iig niét in NL. Waar gaan jullie je auto ophalen ? Denk na, heb respect voor chauffeurs, zij houden alles draaiende.
jaapverkeer (12-8-2017 om 17:03)
je zou willen dat vrachtwagen chauffeurs allemaal zoals Peter Quaack waren. Inderdaad, niet inhalen als het harstikke druk is en je een halve kilometer sneller rijdt dan een ander. Na de scherpe bocht van de A58 bij Bergen op Zoom (ri Goes) mag een vrachtwagen weer inhalen na het gebied waar dat sommige uren niet mag. Dat zul je dus weten ook want het is één inhaalfestijn met veel vertragingen tot gevolg. het mag, dus we doen het. De andere baan aan de overkant is dan vaak juist weer het toneel voor vrachtwagens met ongelukken door inhalen of onterecht ruimte maken voor invoegend verkeer. Heb geleerd dat je rekening met elkaar moet houden, maar mijn rijbewijs is dan ook al erg oud...
Terneuzenaar (12-8-2017 om 13:59)
De bestelbus is fout, deze heeft onvoldoende afstand genomen van de personenauto waardoor uitwijken ook geen optie meer was. Vrachtauto's zijn onvoorspelbaar, maar bestelbussen evengoed. We rijden immers in een klein land met eigenlijk iets teveel mensen op de weg.. en het worden er alleen maar meer.
Collin (12-8-2017 om 13:47)
Zit zelf veel op de weg en ik zie dit dagelijks gebeuren. Vrachtwagen wil inhalen en knalt hem opzij, zonder te kijken of zonder interesse in zijn medeweggebruikers. Daar helpt geen afstand houden tegen. Zijn wel hoofdzakelijk de buitenlandse chauffeurs dei dit flikken.
Dennis (12-8-2017 om 12:58)
Was u er bij ? Denk dat het gewoon met afstand houden te maken heeft..