Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
119 files van totaal 423 km

Paarden losgebroken, zes gewonden

Toegevoegd: 12-08-2017, 15.48 uur - Update: 12-08-2017, 20.33 uur
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Tijdens een evenement in Burgh-Haamstede zijn zaterdagmiddag zes personen gewond geraakt nadat twee paarden waren losgebroken.


Het ongeluk gebeurde rond 14.20 uur tijdens de Burghse Dag die werd gehouden op de Hoge Burgh. Volgens de politie zijn twee Friese paarden uitgebroken en raakten hierdoor verschillende mensen gewond. In eerste instantie werd gesproken over zeven slachtoffers, rond 15.50 uur werd dit aantal bijgesteld naar zes gewonden.

Er kwamen meerdere ambulanceteams, brandweerwagens en een traumahelikopter ter plekke om hulp te verlenen. Ook werden al aanwezige EHBO’ers ingezet. Drie personen zijn voor behandeling naar de huisartsenpost gebracht. Drie personen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Eén van hen heeft zwaardere verwondingen. Bij dit slachtoffer is de trauma-arts meegereden in de ambulance naar het ziekenhuis in Goes. Daarom is de traumahelikopter later doorgevlogen naar de helikopterlandingsplaats bij het Goese ziekenhuis.

Het ongeluk zou zijn gebeurd tijdens een demonstratie met de paarden. De paardendemonstraties die vandaag nog zouden worden gehouden zijn afgelast. De rest van het evenementenprogramma gaat wel gewoon door en de grote tent blijft volgens de organisatie ook gewoon geopend.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corden (12-8-2017 om 16:06)
Sterkte voor de direct betrokkenen. Ik stond er zelf iets verder vandaan maar wat een chaos en schrik op dit evenement...!!
René (12-8-2017 om 16:00)
Het waren 2 trekpaarden.
Cookie-instellingen beheren