Eén kind onder gewonden Burghse Dag

Toegevoegd: 12-08-2017, 18.01 uur

Eén van de slachtoffers raakte zwaargewond.
Eén van de slachtoffers raakte zwaargewond.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Eén van de gewonden van het incident tijdens de Burghse Dag in Burgh-Haamstede was minderjarig, de andere slachtoffers waren allen volwassen. Dat meldt de politie.

Volgens de politie ging het rond 14.20 uur mis toen twee Friese paarden met een begeleider onderweg waren naar een activiteit. “De paarden schrokken en sloegen op hol met een soort net achter zich aan slepend. Ze renden het publiek in en werden snel gevangen. Desondanks raakten zes mensen gewond”, zo laat de politie weten.

Het letsel van de slachtoffers bestaat volgens de politie uit onder meer een gebroken pols, nekklachten en schaafwonden. De brandweer bracht drie lichtgewonden naar de huisartsenpost. Drie mensen werden per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Eén van hen was er ernstiger aan toe.

“De hulpverlening kwam snel op gang, mede door de snelle reacties van vrijwilligers en de organisator die vooraf een veiligheidsplan had opgesteld”, aldus de politie, die een onderzoek heeft ingesteld naar wat er precies is gebeurd. Er worden onder meer verklaringen opgenomen van de eigenaar van de paarden, de begeleider en getuigen.

Om de toedracht van het incident nog verder te verduidelijken is de politie ook op zoek naar beeldmateriaal van omstanders. De politie hoopt dat zij toevallig het moment hebben vastgelegd waarop het incident plaatsvond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (14-8-2017 om 14:51)
Wat een onzin verhaal weer want nu word beweerd dat door dat er een minderjarige bij betrokken is het erger zou zijn dan dat het ouderen zijn maar of het nu 6 kinderen zijn of 6 ouderen dat veranderd aan het hele voorval niks.
Edwin (13-8-2017 om 12:58)
Dat de politie niet weet welk soort ras die paarden zijn maakt niet uit. Laat ze nu gewoon onderzoeken waardoor het is gebeurd want daar zijn zij weer beter in. Vind die slachtoffers erger.
Ik (13-8-2017 om 08:26)
Ja-Ja heeft iets teveel csi gekeken??
Ja-Ja (13-8-2017 om 07:02)
Als de politie niet het verschil weet tussen een Friesch paard en een Trekpaard laat dan dat onderzoek maar zitten. Alleen op die fout zou een eventuele claim bij de rechter geseponeerd worden.
Cm (12-8-2017 om 18:43)
Jammer dat informatie politie niet klopt. Het waren om te beginnen trekpaarden. Deze waren als attractie op het evenement met een vliegend tapijt erachter van een stalen buis met zeil.
Dick kastelein (12-8-2017 om 18:22)
Er wordt gesproken over Friesche paarden maar het betrof 2 trekpaarden