Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Morgen winterse buien
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 70 km

Containerschip vastgelopen op Westerschelde

Toegevoegd: 14-08-2017, 09.32 uur - Update: 14-08-2017, 22.16 uur
Door: Manfred Berrevoets

BATH - Bij Bath is een groot containerschip vastgelopen in de Westerschelde. Volgens de veiligheidsregio Zeeland gaat het om de CSCL Jupiter.


De CSCL Jupiter was onderweg van Antwerpen naar Hamburg. Het onder de vlag van Hong Kong varende schip is gebouwd in 2011 en is 366 meter lang en 51 meter breed. Diverse sleepboten zijn ter plekke. Pogingen om het schip los te trekken zijn tot op heden niet gelukt. Pas vanavond zal naar verwachting een nieuwe poging worden ondernomen.

Er is volgens de Veiligheidsregio geen zichtbare schade aan het schip. Er wordt gekeken welke lading het schip heeft. Er is op dit moment geen sprake van acuut gevaar voor de omgeving. In verband met de coördinatie en het overleg over hoe het schip het beste los kan worden getrokken is door de hulpdiensten GRIP 2 afgegeven. 

Het scheepvaartverkeer ligt voorlopig stil. De oorzaak van het vastlopen is overigens nog niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een gast (14-8-2017 om 17:10)
Als een schip van deze afmeting vast loopt zoals hier kan men er vanuit gaan dat hij buiten de vaargeul , dus zeg maar buiten de boeien terecht is gekomen ,anders loopt hij niet aan de grond.
t Is wat (14-8-2017 om 11:42)
Beetje TE dicht langs de kust gevaren?
Cookie-instellingen beheren