Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 109 km

Vuurwerk naar politie gegooid bij achtervolging

Toegevoegd: 15-08-2017, 09.17 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Tijdens een achtervolging op de Deltaweg bij Goes heeft iemand in de nacht van zondag op maandag zwaar illegaal vuurwerk naar een politiewagen gegooid. De verdachte is aangehouden.


De politie ontving kort voor 00.30 uur een melding van een gestolen voertuig en doorzocht de omgeving. Op de Beukenstraat in Goes zagen agenten de verdachte in de bewuste auto. Zij gaven een stopteken, maar de bestuurder vluchtte weg in de richting van Zierikzee. De politie zette de achtervolging in.

Op de Deltaweg gooide de verdachte drie zogeheten cobra’s uit het raam. Dit aan elkaar vastgemaakte vuurwerk kwam voor een politieauto terecht. De agenten zetten de achtervolging echter voort en hun collega's haalden het vuurwerk van straat. Omdat de verdachte stapvoets was gaan rijden kon de politie hem ter hoogte van de ’s-Heer Hendrikskinderendijk de doorgang blokkeren.

De verdachte, een 48-jarige man uit de gemeente Noord-Beveland, zit voor nader onderzoek vast. Hij is maandagavond in verzekering gesteld. Er is aangifte gedaan van de diefstal van de auto. Volgens de politie ligt de diefstal in de relationele sfeer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (16-8-2017 om 15:25)
Ik mag toch aannemen dat dit niet met een fopstrafje bestraft gaat worden? Dit is poging tot doodslag.
AntiGSM (15-8-2017 om 11:53)
Relationele sfeer of niet, ik vind het gooien van dit soort vuurwerk naar politie (of wie dan ook) gewoon een poging tot moord, zeker voor een auto. Als ik dit zo lees dan is alleen een taakstrafje hier zeker niet op z'n plaats!
Cookie-instellingen beheren