Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 46 km

Vlaketunnel A58 dicht door aanrijding

Toegevoegd: 15-08-2017, 15.49 uur - Update: 15-08-2017, 16.25 uur
Het ongeluk op camerabeelden uit de Vlaketunnel.
Het ongeluk op camerabeelden uit de Vlaketunnel.
© Foto: Rijkswaterstaat
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De Vlaketunnel bij Kapelle is vanmiddag in beide richtingen afgesloten geweest vanwege een aanrijding. De tunnel is rond 16.25 uur weer vrijgegeven.


Het ongeluk gebeurde rond 15.35 uur in de noordbuis, de buis waarin het verkeer richting Vlissingen rijdt.. Naast de ambulancedienst werd ook de brandweer opgeroepen. De politie meldde rond 15.55 uur echter dat er niemand gewond bleek te zijn geraakt.

Volgens de verkeersdienst van de ANWB zijn twee bestelwagens en een auto met elkaar in botsing gekomen. De politie spreekt over twee bestelbusjes. Er is inmiddels een bergingsbedrijf ingeseind omdat één van de busjes getakeld moet worden.

Rond 16.05 uur stond er volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) al vijf kilometer file richting Bergen op Zoom. De andere kant op ging het om twee kilometer file. Rond 16.10 uur ging de tunnel richting Bergen op Zoom weer open, de andere buis was toen nog steeds dicht. Om 16.25 uur was de tunnel weer helemaal beschikbaar.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (16-8-2017 om 11:38)
Gelukkig moest de westerscheldetunnel niet dicht hierdoor! je weet het namelijk maar nooit hier in Nederland. @Adam, dan moeten die mensen hun ogen open houden! het staat ver vooraf al aangegeven en je kunt aan de omgeving al zien dat er "iets" nadert. (matrixborden e.d.) mensen die dit niet kunnen zijn niet geschikt om te rijden. overigens kun je met 250 ook door de tunnel, dan gebeurt er niks. maar met 130 blijk baar wel -_-
Ik (15-8-2017 om 22:47)
Bijna elke dag ongelukken op de a58 in deze regio het is toch een goede overzichtelijke weg
Groen (15-8-2017 om 22:26)
Rij er zelf ook elke dag met mijn werkbus van de baas.Lekker het gas erop over de linkerbaan! Wat veel mensen niet goed inschatten dat je met beladen bus langer erover doet om te remmen. Gebeurd mij 3 x op een rit van 25 km dagelijks dat een andere weggebruiker zonder goed te kijken naar de linkerbaan komt, en dan vervolgens ziet Oow dat busje komt wel dicht achter mij rijden..een weggebruiker die op de rechterbaan cruised met 100/110 moet in mijn ogen ook inschatten dat zwaarder verkeer over de linkerbaan met 130 km/u niet gehinderd hoeft te worden door zijn of haar (trage) inhaal actie! Hierdoor gebeuren dagelijks ongelukken op dit stuk van de A58 helaas.
Fraanje (15-8-2017 om 21:34)
Aan Walterg! Ik zat in het gele busje van vanmiddag! Wij hebben elkaar niet geraakt, wij zijn gestopt om de persoon in de bus uit zijn bus te helpen en 112 te bellen! De man reed op zijn cruise control en ging hard richting zijn voorganger vertelde hij! En probeerde toen te remmen, die deden het niet toen heeft de man uit paniek aan zijn handrem getrokken en van links naar rechts en terug over de weg geschoten en niemand geraakt! Zou prettig zijn om juiste informatie te versprijden!
loes (15-8-2017 om 20:56)
prima en niks mis met de tunnel en weg, maar zolang men hard rijdt en bumber kleeft, zal het nog eens gebeuren.weinig tijd om te hendelen als je dicht op elkaar rijdt of weinig ruimte geeft.
Jan Schipper (15-8-2017 om 19:45)
Waarom moeten beide zijden dicht als er een ongeluk gebeurd in 1 buis?
Cookie-instellingen beheren