Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
82 files van totaal 328 km

KNRM vaart uit na hulpverzoek via app

Toegevoegd: 21-08-2017, 21.30 uur
Het jacht is naar Breskens gesleept.
Het jacht is naar Breskens gesleept.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - Met behulp van de app 'KNRM Helpt' heeft iemand zondagmiddag de hulp van de KNRM ingeschakeld nadat bij Hoofdplaat een zeiljacht verstrikt was geraakt in haar eigen ankerlijn.


De bemanning van het jacht had dit voor anker gelegd maar toen men weer wilde vertrekken bleek de ankerlijn vast te zitten in de schroef. Een sportvisser bood hulp aan maar het lukte niet om de ankerlijn los te krijgen. Hierop werd rond 14.10 uur via de mobiele app 'KNRM Helpt' de KNRM ingeseind. Vanuit Breskens werd vervolgens koers gezet richting het jacht.

Ter plekke werden drie opstappers overgezet en zij hebben, nadat een sleepverbinding tot stand was gebracht, de ankerlijn doorgesneden. Omdat het roer van het jacht niet goed werkte werd besloten een zogeheten stopzak achter het jacht te hangen. Zo werd het jacht beter beheersbaar en kon het veilig naar Breskens worden gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren