Weerbericht:
Eerst af en toe regen, vrijdag perioden met zon, in het zuiden een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Grote brand in loods met hooi Kapelle

Toegevoegd: 23-08-2017, 01.06 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Aan de Hoekseweg in Kapelle is dinsdagavond een grote brand uitgebroken in een loods met hooi. Het vuur is inmiddels onder controle.


Vanaf 22.20 uur kreeg de brandweer meerdere telefoontjes over een forse brand in de buurt van de Smokkelhoek. Al snel bleek de brand te woedden bij de Hoekseweg, even verderop. Binnen korte tijd werd opgeschaald naar grote brand. Zodoende kwamen drie tankautospuiten ter plekke. Ook een ladderwagen en een watertankwagen spoedden zich naar het brandadres.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland werd de loods alleen gebruikt voor de opslag van hooi en was het boerenbedrijf verder leegstaand. Er was geen asbest aanwezig en alhoewel er een ambulance ter plekke kwam raakte er niemand gewond. Overslag naar een tweede loods kon worden voorkomen en rond 00.10 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

De wanden en het dak van de loods zijn ingestort. De brandweer heeft besloten het hooi gecontroleerd te laten uitbranden. "Zo wordt de overlast voor de omgeving zoveel als mogelijk beperkt", aldus de Veiligheidsregio. De inzet zal nog geruime tijd duren.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
veilig maar niet op onze kosten!! (23-8-2017 om 10:44)
alweer een loods in de fik???? Weer toe aan vernieuwen zeker!! Gebeurt mijn in ziens maar al te vaak!! Met uitzondering van de echte brandgevallen. En die pyromaantjes zijn er ook nog.!