Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Stel veroordeeld voor verwaarlozen honden

Toegevoegd: 23-08-2017, 17.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een stel uit de gemeente Borsele is vandaag veroordeeld wegens het verwaarlozen van meerdere honden. De man en de vrouw hebben een houdverbod opgelegd gekregen.


Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de afgelopen jaren door de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn en de dierenpolitie op meerdere momenten geconstateerd dat de vele honden die het stel hield, onvoldoende zorgen kregen en de omstandigheden erbarmelijk waren.

"De onthouden zorg varieerde van het niet voldoende verzorgen van de vacht en nagels, het niet voldoende voeren en te drinken geven, het gebrek aan schone geventileerde hokken en het niet inenten van de honden", aldus het OM.

Tussen eind 2016 en maart 2017 hield het stel, dat woont op een camping, meer dan twintig honden. De officier sprak op zitting haar onbegrip uit over de situatie. Ze eiste werkstraffen en een lange proeftijd van vijf jaar. De verdachten zouden wat het OM betreft ieder één hond mogen houden.

De politierechter veroordeelde het stel vandaag tot een geheel voorwaardelijke werkstraf met daarbij een zogeheten houdverbod. Gedurende de proeftijd van 5 jaar mag het stel daarom nog maar maximaal 2 honden per persoon houden. De Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn gaat hier toezicht op houden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Agent (24-8-2017 om 10:09)
@ Jan En wat maakt jou zo anders dan anderen dan? De mensen zijn toch gewoon gestraft? Al vind ik de straf wat aan de lage kant en begrijp ik niet waarom die lui nog ieder twee honden zouden mogen hebben. Gewoon helemaal geen honden meer mogen hebben was beter geweest!
wim (24-8-2017 om 07:00)
uit spraak niet meer dan 2 honden moet toch voldoende zijn zeer goede regeling getroffen in plaats van meer dan 20 honden die niet werden onderhouden
Jan (23-8-2017 om 18:14)
Wat the F.ck is hier in Nederland aan de hand ,ik weet zeker als ik dit zou flikken dan stond iedereen in rep en roer .
Cookie-instellingen beheren