Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Jongens proberen scooter te stelen Middelburg

Toegevoegd: 23-08-2017, 17.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Drie jongens hebben vannacht in Middelburg geprobeerd om twee scooters te stelen. Dit is niet gelukt maar het is ook niet gelukt om de jongens aan te houden. De politie zoekt daarom naar getuigen.


Eén van de scooters stond geparkeerd op de Nieuwe Burg. De eigenaar liep even na middernacht naar zijn vervoersmiddel en zag tot zijn verbazing dat twee jongens juist op dat moment aan de scooter aan het morrelen waren en er vervolgens mee wegliepen.

De man zette direct de achtervolging in. Hij riep dat de jongens van zijn scooter af moesten blijven en kennelijk maakte dit indruk want de dief die de scooter vasthad zette deze aan de kant om er vervolgens vandoor te gaan op een andere scooter die stond te wachten. De tweede verdachte pakte zijn eigen scooter en reed zijn kompanen achterna, linksaf de Korte Burg in.

Agenten die even later arriveerden ontdekten dat ook aan een andere scooter was gerommeld. "Kennelijk hebben de verdachten geprobeerd om deze scooter eveneens mee te nemen. Beide gedupeerden hebben aangifte gedaan van poging diefstal en vernieling", zo zegt de politie.

Van de daders is het volgende bekend: Ze droegen alledrie donkere kleding en hadden een capuchon dichtgetrokken over hun hoofd. "Hun leeftijd wordt geschat tussen de 15 en 16 jaar. De drie hadden een normaal postuur en een lengte tussen de 170 en 180 centimeter. De jongen die achterop de wegrijdende scooter sprong, had een donker uiterlijk (mogelijk Surinaams/Antilliaans)", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arthur (24-8-2017 om 11:32)
De cliché daders, opsporing verzocht zit er vol mee.
Kees (23-8-2017 om 18:05)
Die lui werken alleen in het donker, dan vallen ze niet op.
Cookie-instellingen beheren