Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

'Onze papa werkt hier' moet snelheid omlaag brengen bij wegwerkzaamheden

Toegevoegd: 25-08-2017, 17.13 uur
De spandoeken werden vrijdag onthuld.
De spandoeken werden vrijdag onthuld.
© Foto: Provincie Zeeland
Door: Roland de Jong

ABSDALE - Spandoeken met een persoonlijke boodschap moeten helpen om mensen langzamer te laten passeren bij de wegwerkzaamheden aan de Absdaalseweg (N258) bij Absdale en Hulst.


Bij Absdale kruisen enkele straten de N258. Dit zorgt volgens de provincie voor onveilige situaties en daarom wordt een rotonde aangelegd. Voorbereidende werkzaamheden gingen begin dit jaar al van start, binnenkort wordt gestart met het vervangen van een duiker, het aanleggen van de nieuwe rotonde en het renoveren van de bestaande hoofdrijbaan. Ook wordt een parallelle landbouwweg gerealiseerd.

De werkzaamheden duren tot eind dit jaar. Om veilig te kunnen werken vragen de provincie en aannamer H4A weggebruikers om hun verkeersgedrag ter plekke aan te passen. De maximumsnelheid is namelijk tijdelijk verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur.

Naast de gebruikelijke borden roept nu dus ook een speciaal spandoek op om de snelheid aan te passen. Met de opmerking “Onze papa werkt hier” op de banner hoopt men dat verkeersdeelnemers ook daadwerkelijk langzamer gaan rijden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (30-8-2017 om 12:24)
ik moet zeggen dat ik zelf redelijk vaak aan de snelheid houdt en bij wegwerkzaamheden zeker. Ben dan ook vaak 1 van de weinige die zich eraan houdt. Wat wel opvalt is dat de wegwerkers zelf vaak ook niet de braafste zijn als ze weer naar huis gaan enz.
tonnie (30-8-2017 om 12:04)
Alles uit de kast halen om mensen rekening te laten houden met het gevaar dat wegwerkers lopen vind ik uitstekend. Die mopperpotten zouden zich eens moeten voorstellen wat het is om je werk te doen terwijl verkeer er te hard langs gaat. Je aandacht hoort bij je werk te zijn en niet bij onverschillig langs razend verkeer. Graag respect voor onze wegwerkers.
Wegenwerker (26-8-2017 om 22:40)
Veel commentaar op iets wat erop moet wijzen dat het voor een wegwerker niet veiliger wordt met al die nozems die nergens om geven. Blijkbaar werkt het wel want er wordt over gepraat. Nouja door beterweters...... zullen degene met commentaar hier er ook op letten dat je moet vertragen of wordt gewoon "schijt aan regels"?
Terneuzenaar (26-8-2017 om 20:30)
Ik vindt het meer een reclame stunt dan dat deze nut heeft. Mensen blijven ook roken ondanks de plaatjes? Beter maken ze hun werken overal eens op tijd af, wat Peet zegt!
Seb (26-8-2017 om 14:38)
Enige wat echt gaat helpen is bekeuren, en dan niet weken later een papiertje in de bus maar meteen ter plekke aanhouden en bonnetje overhandigen, dan komt het voor woon-werk verkeer in ieder geval binnen. Zou nog veel beter zijn om de boel dicht te gooien, dan rijden ze maar rond via Belgiƫ of via de N290.
Jeoff (26-8-2017 om 12:48)
Dit gaat denk ik juist tot ongelukken leiden, bestuurders zullen hun nek verdraaien door die lekkere vent op dat spandoek.
Cookie-instellingen beheren