Weerbericht:
Wisselend bewolkt, in de middag enkele onweersbuien. Vrijdag opnieuw buien
Verkeersinformatie:
Geen files

40 Boetes en 4 arrestaties tijdens Kapelse dagen

Toegevoegd: 27-08-2017, 11.41 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Tijdens de Kapelse dagen heeft de politie in totaal zo'n veertig bekeuringen uitgedeeld. Ook waren er vier arrestaties. De politie spreekt desondanks van een gezellig en sfeervol evenement want ondanks de drukte was alleen sprake van lichte overtredingen.


De festiviteiten in Kapelle begonnen donderdag en eindigden vannacht. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden zeven bekeuringen uitgedeeld. Er waren toen twee kleine opstootjes maar die konden bijtijds gesust worden. Er hoefde daarom ook niemand te worden aangehouden. Volgens de Kapelse wijkagent Silvan Vael was er sprake van een oplaaiende oude ruzie en een ruzie om geleend geld dat nog niet was terugbetaald.

Wildplassen
Het programma duurde zaterdag de gehele dag en dit resulteerde in een hoger aantal bekeuringen: 31 in totaal. Ook moesten er vier aanhoudingen worden verricht. Ook nu was de sfeer volgens Vael echter gewoon sfeervol te noemen.

"De meeste bekeuringen waren namelijk voor lichte overlastfeiten zoals wildplassen en het rondlopen met glaswerk, samen goed voor meer dan 20 bekeuringen. Bij het wildplassen ging het overigens met name om mensen die plasten in de tuinen van woningen, in de tuin van de kerk of tegen het kerkgebouw zelf."

Minder overlast
De aanhoudingen betroffen twee mensen die niet voldeden aan een vordering om weg te gaan en twee anderen die zich niet konden legitimeren. Al met al was het volgens Vael ook zeker niet drukker dan tijdens voorgaande edities. "Ik denk zelfs dat er minder overlast is geweest", zo vertelt de wijkagent.

Ook de ambulancedienst had tijdens de Kapelse dagen enkele meldingen. Volgens Vael moesten twee jonge meiden naar de alcoholpoli worden gebracht omdat ze te veel gedronken hadden. Daarnaast werden ook nog drie of vier mensen behandeld die onwel waren geworden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
tonnie (30-8-2017 om 12:16)
Gek, hè, ik vind het pas feestelijk als er geen gerotzooi is. Dus zonder die lijst met overtredingen en al helemaal zonder dat er aanhoudingen nodig zijn.
Henk (27-8-2017 om 13:35)
Ondanks deze opsomming aan meer of minder ernstige feiten, is het toch een 'gezellig en sfeervol evenement' geweest. Goh, wat zou het toch een onvergetelijk feest zijn geweest indien het allemaal zonder deze akkefietjes was gelopen ! Het lijkt wel of men tegenwoordig nergens meer van opkijkt, die zaken horen er allemaal bij ...