Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
101 files van totaal 343 km

Hulst gaat strenger letten op foutparkeerders

Toegevoegd: 28-08-2017, 11.15 uur
Door: Roland de Jong

HULST - De gemeente Hulst gaat strenger controleren op voertuigen die op het trottoir of in gemeentelijke plantsoenen worden geparkeerd.


Volgens de gemeente zorgt dit vaak voor hinder en ontstaat soms zelfs schade. Vanaf begin september gaan buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente daarom extra controles uitvoeren.

“Wanneer auto’s op het trottoir staan, kunnen mensen die gebruik maken van het trottoir, vaak slecht of niet passeren. Vooral met het oog op kwetsbare verkeersdeelnemers zoals bijvoorbeeld mensen met kinderwagens, kleine kinderen en mindervaliden, is dit onwenselijk”, zo legt de gemeente uit.

“Daarbij komt dat trottoirs veelal niet zijn voorzien op het gewicht van auto’s waardoor schade ontstaat. Datzelfde geldt voor het parkeren in bermen en op gazons. Er ontstaan hierdoor vaak extra kosten en die komen ten laste van het jaarlijkse onderhoudsbudget. Dat geld kan hierdoor niet worden besteed aan andere zaken”, aldus de gemeente.

Eigenaren van voertuigen die op het trottoir of in het plantsoen geparkeerd staan, krijgen een brief met het dringende verzoek hun voertuig daar te verwijderen. Wanneer hieraan geen gehoor wordt gegeven, wordt door de gemeente handhavend opgetreden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeannine (29-8-2017 om 08:24)
Goed idee ook dan de terrassen aanpakken die nemen ook een heel stoep in en moet je als voetganger op rijbaan gaan lopen maar ja die betalen brengt voor de gemeente geld in het laadje Hulst is wel erg gestelde met de Terreassen
Piet Polletiek (28-8-2017 om 14:06)
Zou het ook niet wenselijk da voetgangers ook eens rechts van de straat moeten gaan lopen? Als ik daar rechts loop moet zo dikwijls al lopend botdingen met spooklopers zien te vermijden.
Jos (28-8-2017 om 12:52)
Goed bezig, maar mijns inziens is het ook raadzaam om eens geregeld controles uit te voeren op de parkeerterreinen bij de supermarkten; geregeld staan daar niet-gehandicapten op een gehandicapten-plaats, en de parkeervakken voor auto's met aanhangers staan ook vaak gevuld met enkel personenauto's, tot ergernis van velen.
Ja-Ja (28-8-2017 om 12:32)
Graag ook in Middelburg op de Nieuw-Vlissingseweg. Auto's moeten keurig schuin parkeren maar vele zetten hun auto bijna recht over de onderbrokenstreep heen.. Als fietser/brommer moet je omheen uitwijken. Vaak zijn het wel steeds de zelfde personen.
Walter St.J (28-8-2017 om 12:29)
Gemeente Hulst gaat nu het foutparkeren aanpakken, terwijl parkeren op het trottoir bedoeld is als bescherming van spiegels en zijkanten van de auto. Bij schade moet je niet bij de gemeente zijn. Kliko's verkeerd buiten zetten gaat ook boetes opleveren, zelfs nu de gemeente overweegt om nog een kliko te leveren voor het plastic. Het was beter, dat de gemeente eens ging optreden tegen overhangend groen, waardoor de trottoirs 1 meter kwijt zijn, tegen geparkeerde aanhangwagens, tegen overlast door honden- en paardenpoep. Daar kijkt niemand naar om en dat is echt hinderlijk. Waar zijn de BOA's dan?
Cookie-instellingen beheren