www.hvzeeland.nl

Zwaargewonde bij woningbrand Kruiningen

Toegevoegd: 30-08-2017, 19.34 uur - Update: 30-08-2017, 21.30 uur

Zwaargewonde bij woningbrand Kruiningen
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - In Kruiningen is woensdagavond brand uitgebroken in een woning. Er is één persoon zwaargewond geraakt.

De brand woedde in een huis aan de Fahrenheitstraat. Rond 19.20 uur werden twee blusvoertuigen en een hoogwerker naar het brandadres gestuurd. Kort hierop werden ook twee ambulanceteams en een traumahelikopter opgeroepen.

Ten tijde van de melding zou er volgens de Veiligheidsregio nog iemand binnen zijn geweest. Om 19.43 uur meldde de Veiligheidsregio dat de brandweer inzette op het redden van de persoon uit de woning. Het slachtoffer is door de brandweer overgedragen aan de ambulancedienst. Volgens omstanders is deze gereanimeerd.

Nadat een arts van de traumahelikopter ter plaatse was is de gewonde met spoed naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De arts is meegegaan in de ambulance. De helikopter is vervolgens ook naar het ziekenhuis in Goes gevlogen.

Rond 19.55 uur kon de officier van dienst van de brandweer het sein 'brand meester' geven. De brandweer moest toen nog wel de woning ventileren. Stichting Salvage is opgeroepen om te ondersteunen bij het afhandelen van de schade aan de woning. Over de toestand van de gewonde is verder niks bekend.