Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Reddingsboot helpt zeiljacht met problemen

Toegevoegd: 31-08-2017, 20.03 uur
De KNRM bij het zeiljacht.
De KNRM bij het zeiljacht.
© Foto: KNRM
Door: Manfred Berrevoets

NEELTJE JANS - De reddingsboot Koopmansdank is woensdagavond rond 19.50 uur uitgerukt voor een zeiljacht in de problemen ter hoogte van het Tophuis op Neeltje Jans.


Een zeiljacht met drie opvarenden bleek de vluchthaven te zijn ingevaren. Hier was het de bemanning gelukt slechts één tros aan de steiger te beleggen waardoor het zeiljacht onder een hoek van bijna 90 graden aan de steiger hing.

De KNRM heeft het jacht vervolgens degelijk afgemeerd. Het Zweedse zeiljacht was onderweg van Amsterdam naar het Engels kanaal en kampte onderweg met roerproblemen waardoor de bemanning door vermoeidheid moest uitwijken.

In de vluchthaven nabij het Topshuis is het niet toegestaan om in te varen maar in geval van nood was niet anders mogelijk. Als het weer het toelaat zal het zeiljacht zijn reis vervolgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren