Weerbericht:
Zwaar bewolkt en regen, vannacht tijdelijk droger. Morgen regenachtig.
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand restaurant vakantiepark Kamperland

Toegevoegd: 02-09-2017, 18.19 uur - Update: 02-09-2017, 20.17 uur
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - In het hoofdgebouw van de Noordzee Résidence de Banjaard in Kamperland is zaterdag aan het begin van de avond een grote brand uitgebroken.


Rond 17.30 uur kwam de eerste melding van de brand aan de Banjaard Boulevard binnen via een automatisch brandmeldsysteem. Vrijwel direct was duidelijk dat er geen sprake was van loos alarm maar van een brand in een frituur. Er werd direct opgeschaald naar middelbrand. Binnen een kwartier na de melding was de brand al uitslaand.

Uiteindelijk werden drie blusvoertuigen, een waterwagen en een ladderwagen ingezet. Twee personen hebben even in de rook gestaan en zijn nagezien door de ambulancedienst. Eén van hen wordt per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd in verband met het inademen van de rook.

De brand in de keuken was omstreeks 18.10 uur onder controle. De brandweer moest toen nog wel het pand verder verkennen om te zien of er geen uitbreiding had plaatsgevonden. Rond 18.35 uur bleek echter dat de brand nog ateeds niet helemaal uit was. Er kwam toen ook nog steeds rook vrij. Het restaurant is volgens de brandweer vol rook komen te staan. De brandweer gaat daarom ventileren. Stichting Salvage is opgeroepen om te ondersteunen bij afhandeling van de schade.

Tegen 19.30 uur is het sein brand meester gegeven. De brandweer zal nog wel geruime tijd bezig zijn met nablussen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750