www.hvzeeland.nl

Sporenonderzoek achtervolging afgerond

Toegevoegd: 05-09-2017, 02.13 uur

Sporenonderzoek achtervolging afgerond
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft vannacht het sporenonderzoek afgerond dat was ingesteld na de achtervolging waarbij in Goes een dief met zijn auto tegen een muurtje botste en waarbij vervolgens een botsing ontstond met een politievoertuig.

Wijkagent Gilian de Visser zette maandagavond de achtervolging in nadat hij een man met een fiets had zien lopen. “De man schrok toen hij de agent zag en smeet de fiets vervolgens in een bestelauto. Ondanks een poging om de man te stoppen reed de man hard weg. Hierna ontstond een achtervolging die eindigde in de Hoogewei”, zo vertelt de politie.

De verdachte ramde in de wijk Noordhoek een muurtje bij een woning. Hierdoor kwam deze tot stilstand. De politieauto die achter de vluchtende verdachte reed botste vervolgens tegen de achterzijde van het bestelbusje van de verdachte. De verdachte kon geen kant meer op en werd ter plekke aangehouden vanwege fietsendiefstal.

Vanwege de objectiviteit werd ter plekke sporenonderzoek gedaan door politiemensen van de regionale eenheid Rotterdam. Twee verkeersongevallenanalisten maakten ter plekke foto’s en legden de situatie vast. Een derde agent kwam vervolgens ter plekke om de politiewagen te takelen. Het busje werd afgevoerd door bergingsbedrijf Kuzee.

Rond 01.45 uur was het onderzoek afgerond en werd de straat weer vrijgegeven.