Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Nieuwe afspraken SAR-operaties

Toegevoegd: 06-09-2017, 17.32 uur
Het convenant werd getekend tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam.
Het convenant werd getekend tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam.
© Foto: John van Helvert / Nederlandse Kustwacht
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Kustwacht, de KNRM, het havenbedrijf Rotterdam en onder meer de Veiligheidsregio Zeeland hebben onlangs nieuwe uniforme afspraken gemaakt over de de samenwerking en inzet bij Search And Rescue-operaties (SAR) en overige maritieme hulpverlening.


SAR is de internationale benaming voor het zoeken en redden van mensen die op het water hulp nodig hebben. Het gaat bijvoorbeeld om het verlenen van hulp aan boord van een schip bij brand of een aanvaring, maar ook om het zoeken naar te water geraakte personen of afgedreven surfers die vermist raken.

Hulpverleners uit de veiligheidsregio's Midden- en West-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Zeeland en Zuid-Holland Zuid gaan dankzij het nieuwe convenant nu grotendeels op dezelfde manier te werk. Volgens de Kustwacht kan hierdoor nog efficiënter en effectiever hulp verleend worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Plons (7-9-2017 om 08:35)
@ Jan. Ik denk dat je verstand van zaken hebt dus graag een toelichting wat je bedoeld. Wat je nu doet is een losse opmerking en daar kunnen we niks mee. Of ben je een stuurman aan de wal?
Jan (6-9-2017 om 18:54)
Het is een zeer slechte zaak dat de veiligheidsregio zeeland zich gaat bemoeien met SAR acties.Dit is een hele andere tak van sport dan even een brandje blussen of een auto openknippen. De veiligheidsregio zeeland heeft een speciaal team opgezet voor incidenten op het water ,en dit op kosten van de burger. We hebben op het water organisaties genoeg die het prima zonder de veiligheidsregio zeeland af kunnen.
Cookie-instellingen beheren