Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 113 km

Zeilboot krijgt pech op Veerse Meer

Toegevoegd: 07-09-2017, 02.49 uur
De KNRM heeft het jacht naar een haven gesleept.
De KNRM heeft het jacht naar een haven gesleept.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De KNRM-reddingboot van het station in Veere is woensdagmiddag bij Arnemuiden de opvarenden van een zeilboot te hulp geschoten.


De twee zeilers hadden rond 15.30 uur in de buurt van de Arneplaat bij De Piet te maken gekregen met motorproblemen. De Veerse reddingsboot ging ter plekke en heeft vervolgens een sleepverbinding tot stand gebracht.

Even later kon het jacht veilig worden afgemeerd in een jachthaven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
tonnie (10-9-2017 om 15:49)
Waarom gebruikten ze de zeilen niet? Ik word zo nieuwsgierig naar die "zeilers".
Hans (8-9-2017 om 18:46)
In Belgie doen ze daar niet moeilijk over hoor. Ik had serieuze motor pech ter hoogte van Zeebrugge, en ben opgesleept naar Nieuwpoort, en kreeg netjes een rekening van 250 euro. Dit vind ik de normaalste zaak van de wereld, je kunt lid worden van de reddingsdiensten, en dan betaal je maar 75 euro per jaar. Maar aangezien mijn vaargebied in NL is was ik geen lid van de Belgische reddingsdienst, omdat ik mijn boot net in Belgie gekocht had, en op weg was naar NL.
peter de quaak (8-9-2017 om 10:05)
Beste Peet. Nogmaals, niet reageren als je er geen verstand van hebt. Loze dingen roeptoeteren daar zit niemand op te wachten. De feiten die u aandraagt zijn onjuist. Leer eerst eens een jaarrekening lezen. En ik vraag me af wat de Marine met de KNRM te maken heeft. Iedereen kan matroos bij de Marine zijn geweest. Loop gewoon eens een paar dagen mee met de KNRM alvorens rare dingen te roepen die niet juist zijn.
peter de quaak (7-9-2017 om 20:42)
Nou je Peet je praat maar wat uit je nek. Deze zinloze discussie ga ik niet eens met je aan. Ga eens een dagje met de KNRM mee zou ik zeggen.
Peet (7-9-2017 om 18:04)
Peter!! Hoe kom je daarbij ???? Wie betaald de brandstof dan en de nieuwe boten ? Denk je diesel gratis door Shell word gegeven ? Google maar dan zie je het financieel verslag over de miljoenen verspilde donaties aan de KNRM..De mensen werken er gratis ja maar het materieel kost geld ! Ik heb zelf 13 jaar bij de marine gezeten dus ik weet er ALLES van meneer Quaack ! Als alle donaties gebruikt worden om salaris te betalen voor een fatsoenlijke baan dan kunnen mensen met pech gewoon betalen net als bij de ANWB.. Het is te gek voor woorden dat sommige mensen zelfs 3 x per dag 'gered' moeten worden hé ! Gewoon betalen bij pech of met je opblaas-bed in zee gaat dobberen en dan afdrijft. Als het geld kost is het zo afgelopen !!
Hermen Mulder (7-9-2017 om 16:00)
In deze dien ik toch op te merken dat het uitrukken van de KNRM niet echt nodig had hoeven zijn. Bij een zeilboot is het nl zo dat deze twee manieren van voortstuwing heeft, te weten een motor en een set zeilen. Indien bij motorproblemen de bemanning niet capabel is om op windkracht de (thuis)-haven te bereiken, moet men zich eens goed achter de oren krabben en zich afvragen wat doe ik hier op het water.
Cookie-instellingen beheren