Weerbericht:
Eerst nog enkele buien. Vannacht en morgenochtend (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote zoekactie naar vermiste duiker Zierikzee

Toegevoegd: 08-09-2017, 11.13 uur - Update: 08-09-2017, 12.15 uur
Door: Manfred Berrevoets

ZIERIKZEE - De hulpdiensten zijn vrijdagmorgen massaal uitgerukt voor een melding van een vermiste duiker bij Zierikzee. De duiker is inmiddels gevonden.


Rond 10.50 uur werd er alarm geslagen voor de vermissing en rukten duikploegen uit Middelburg en Goes uit naar de duiklocatie aan het Galgelaantje onderaan de Zeelandbrug. Ook de brandweer van Zierikzee kwam met een tankautospuit ter plaatse. Daar naast zijn er ook twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen.

Even na 11.00 uur zijn er ook twee KNRM-reddingsboten opgeroepen en is er een vliegtuig van de kustwacht ingezet dat toevallig in de buurt was. Rond 11.30 uur kwam het bericht dat de vermiste duiker weer terecht was. Volgens de Kustwacht is hij ongedeerd. De man bleek met een andere groep duikers te zijn meegegaan en is op eigen kracht weer boven water gekomen.

Nadat bleek dat de duiker ongedeerd was, konden de opgeroepen duikbrandweerploegen, een reddingshelikopter en de KNRM-boten die op dat moment nog onderweg waren terugkeren. Even later vertrokken ook de andere hulpverleners.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (8-9-2017 om 21:30)
Dan mag je dus ook niet meer schaatsen, surfen, zwemmen, paardrijden , motorcrossen enz. enz.want dat brengt allemaal te veel risico met zich mee ! Eigenlijk mag je helemaal niet meer bewegen wegens te veel risico, maar wie zet dan deze commentaren op HV-Zeeland hé ? Gelukkig is alles goed afgelopen en heeft men weer wat bijgeleerd.
Jansen (8-9-2017 om 18:13)
Wie het gaat betalen? Tjah de azijnzeikers en de rest van de burgerbevolking als het goed is. Nu een prima oefening voor de hulpdiensten, beter achteraf voor niets ter plaatse dan een echt ongeval... Hier leren mensen echt wel van. En als iemand een kindje plat rijdt en er komt, voor niets dus, een ambulance en rest van het circus hoor je ineens heel andere stemmen.
Jan (8-9-2017 om 17:26)
Leuke reacties. Dit is puur een zaak van de KNRM en SAR diensten. Dit zijn incidenten waar je de brandweer echt niet bij nodig hebt. De rekening mag terug naar de veiligheidsregio die hebben dit uitrukprotocol bedacht.
pissig (8-9-2017 om 13:54)
Dat is echt een grooooote lomperik.. Laat m maar de kosten betalen van alle hulpverleners die er bij betrokken waren.. Wedden dat hij nooit meer duikt!
WW (8-9-2017 om 12:17)
En wie gaat dit allemaal betalen?
Jansen (8-9-2017 om 12:09)
Het mag weer wat kosten voor die duiker. Breng het in rekening bij de duiker een beetje absurd 2 ambulances reddingsboten helikopter brandweer voor een onbezonnen actie van 1 duiker.