Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Steekpartij Terneuzen: twee gewonden

Toegevoegd: 09-09-2017, 09.19 uur
De politie heeft één verdachte aangehouden.
De politie heeft één verdachte aangehouden.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Het incident vrijdagavond in de 2e Verbindingsstraat in Terneuzen betrof inderdaad een steekpartij. Dat heeft de politie bevestigd. Er waren twee gewonden en er is één persoon opgepakt.


Volgens de politie meldde een getuige rond 22.30 uur dat in een woning aan de Dijkstraat twee mannen steekwonden hadden opgelopen. De slachtoffers werden vervolgens aangetroffen in de 2e Verbindingsstraat. De mannen, een 32-jarige en een 53-jarige Terneuzenaar, hadden beiden een steekwond in hun bovenbeen.

Voor de twee gewonden is in eerste instantie een traumahelikopter opgeroepen, maar toen bleek dat de verwondingen niet levensbedreigend waren, is de helikopter weer teruggekeerd naar de basis. De beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Nadat de agenten het verhaal van de betrokkenen hadden beluisterd hebben zij in een woning aan de Dijkstraat de 37-jarige verdachte aangehouden. Ook hij is afkomstig uit Terneuzen.

De politie is een onderzoek gestart naar het steekincident. De toedracht van het gebeuren is nog niet duidelijk. “Wel is duidelijk dat alle betrokkenen elkaar kennen en dat zij ook allemaal onder invloed waren van drank en/of drugs”, zo stelt de politie.

Er is inmiddels aangifte gedaan tegen de aangehouden verdachte. In de woning aan de Dijkstraat is een mes aangetroffen en in beslag genomen. Er wordt nog onderzoek gedaan of het mes ook het wapen was waarmee beide mannen zijn gestoken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (10-9-2017 om 03:07)
@Peet, Blijkbaar weet je niet wat de inzet van een Trauma heli inhoud. Naast de piloot zit er ook nog een extra opgeleide verpleegkundige en een trauma arts aan boord. Bij een steekwond kun je heel snel in shock raken, alleen een trauma arts kan in bepaalde gevallen hier wat tegen doen. Of de heli kan de patiënt naar een gespecialiseerd ziekenhuis brengen, zeer waarschijnlijk zal dat geen Terneuzen zijn, eerder Rotterdam of Gent.
Peet (9-9-2017 om 12:06)
Gaan we nu werkelijk waar voor elk wissewasje die helicopters inzetten ??? Ik wil mijn ziektekosten juist omlaag niet omhoog !! Wie belt elke x die helicopters ?? Laat die dingen staan het kost veel te veel de ambulance-diensten hadden toch juist die snelle motoren gekocht voor snelle response acties ? Het ziekenhuis zit notabene 500 meter verderop man en dan een helicopter sturen ? Waanzin en geld over de balk smijten... Laat die snelle motoren hun werk doen waar ze voor gekocht zijn !!!