Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Jongen met airsoftwapen in Zierikzee

Toegevoegd: 09-09-2017, 13.27 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft vrijdagavond in Zierikzee een 15-jarige jongen aangehouden die een airsoftwapen bij zich had.


Een getuige belde rond 21.00 uur de politie omdat er op een parkeerplaats bij de Lange Sint Janstraat twee verdachte personen rondliepen. De twee zouden om geparkeerde auto’s heenlopen en donkere kleding aan hebben. Ook hadden ze capuchons over hun hoofd.

Ter plekke trof de politie al snel de twee personen aan. Het duo werd gevraagd naar een identiteitsbewijs maar deze hadden ze niet bij zich. “ Op zo’n moment kunnen agenten een identiteitsfouillering toepassen. Eén van de jongens had daar duidelijk geen zin in en hij ging er als een haas vandoor, op de voet gevolgd door één van de agenten die de jongen snel weer in zijn kraag kon vatten”, zo vertelt de politie.

In een tasje dat één van de jongens bij zich had werd geen identiteitsbewijs aangetroffen, maar wel een airsoftwapen: een nepvuurwapen. “Zo’n wapen is zeer geschikt voor afdreiging en daarom is het verboden in Nederland”, aldus de politie. Het wapen is in beslag genomen en de bezitter, een 15-jarige jongen uit Vlaardingen is opgepakt.

De jongen is korte tijd later in vrijheid gesteld, maar met hem werd de afspraak gemaakt dat hij op een later tijdstip in gezelschap van één van zijn ouders gehoord gaat worden over het gebeuren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (9-9-2017 om 18:50)
Wat moet nou een jongen van 15 jaar in Zierikzee gaan zoeken die uit Vlaardingen komt en geen identiteiten bewijs bij zich had en in bezit van een vuurwapen en dan nog proberen te ontsnappen ,wat moet er nu van zo'n mannetje terecht komen zou dat jongetje geen ouders hebben.
Cookie-instellingen beheren