Weerbericht:
Vannacht droog. Overdag van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Trucker ongeluk Bruinisse mishandelde agent

Toegevoegd: 10-09-2017, 10.11 uur
Bij de botsing ontstond ook flink wat schade.
Bij de botsing ontstond ook flink wat schade.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - De vrachtwagenchauffeur die zaterdagavond werd aangehouden na een ongeluk bij Bruinisse had vermoedelijk te veel alcohol gedronken en heeft een politieagent mishandeld.


Rond 19.35 uur kwamen op de parkeerplaats bij de Parallelweg naast de N59 twee buitenlandse vrachtwagens met elkaar in botsing. Volgens de politie had een chauffeur uit Oekraïne zijn combinatie geparkeerd om te kunnen rusten. Hij werd opgeschrikt toen hij hoorde en voelde dat zijn vrachtwagen werd geraakt.

Toen de man zijn gordijntjes opende en naar buiten keek zag hij dat een Poolse trucker tegen zijn cabine was gereden. De vrachtwagen van de Pool was na de botsing tegen een betonblok gereden en hierdoor was een flinke diesellekkage ontstaan. Hiervoor werd de brandweer opgeroepen.

De man uit Oekraïne verklaarde tegenover de politie dat de Pool vermoedelijk onder invloed was. De politie wilde hierna van de beide chauffeurs een verklaring opnemen maar bij de Pool liep dit niet zo soepel. Daarom werd een tolk ingeschakeld. De man wilde echter geen blaastest afleggen en begon te schelden. Hij viel vervolgens uit het niets een agent aan. Deze liep hierdoor een bloedneus op.

De 47-jarige chauffeur werd meegenomen naar het politiebureau in Zierikzee maar hier weigerde hij een ademanalyse te laten doen. Om deze reden is zijn rijbewijs ingenomen. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Kuzee is ingeschakeld om de vrachtwagen met de lekkage weg te halen. Vervolgens is in opdracht van Rijkswaterstaat een ander bedrijf ter plekke gekomen om het wegdek te reinigen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Verrassing (11-9-2017 om 13:32)
@wim, prima als je een reactie plaatst, maar dan wel graag met punten en komma's. Dit is echt niet te lezen horen! Volgens mij is dat jou vroeger zo ook niet geleerd.
AD. (11-9-2017 om 13:19)
En voor dit zootje ongeregeld willen ze hier langs de grens parkeerplaatsen gaan aanleggen met sanitaire voorzieningen omdat de belgen ze niet willen hebben.
wim (11-9-2017 om 07:31)
Je zal maar liggen te slapen in je vrachtauto en op die manier door een andere dronken vrachtwagen chauffeur wakker gemaakt worden omdat hij de andere vracht auto raakte waardoor de pool niet mee werkte aan de politie en tekeer ging bij de politie die later is mee genomen naar politie bureau en zijn rijbewijs is ingeleverd wat ze nooit meer terug moeten geven aan dat grote schoft
Tom (10-9-2017 om 18:46)
Klopt niet Peet, er is wel een overeenkomst met Polen. De boete voor het rijden onder invloed van alcohol zal hij dus wel moeten betalen. Deze zal, omdat het een beroepschauffeur is, zo rond de € 1500,- bedragen. Voor de mishandeling van de agent is dat weer een ander verhaal. Zo'n Pool komt natuurlijk nooit opdagen als hij voor de rechter moet verschijnen...
Leo (10-9-2017 om 17:59)
Klauwen afkappen tot onder hun oksels
tonnie (10-9-2017 om 15:42)
In Polen is 0 promille toegestaan. Of dat gecontroleerd wordt weet ik niet, maar ik heb verschillende keren gezien dat ze stevig innemen en dan gaan rijden.
Cookie-instellingen beheren