Dronken automobilist van de weg geplukt

Toegevoegd: 10-09-2017, 15.01 uur

Door: Roland de Jong

'S-GRAVENPOLDER - De politie heeft vannacht op de Bernhardweg-Oost bij 's-Gravenpolder een dronken automobilist van de weg geplukt die gevaarlijk rijgedrag vertoonde.

Andere weggebruikers belden rond 02.30 uur de politie omdat ze vermoedden dat zij een personenauto hadden zien rijden waarvan de bestuurder mogelijk onwel was of ernstig onder invloed verkeerde. Agenten gingen hierop meteen op pad en zagen ter plekke dat de auto afwisselend heel langzaam en heel snel reed. Zijn snelheid wisselde tussen de 60 en 120 kilometer per uur.

De politie gaf de man een stopteken maar hier reageerde hij niet op. Pas toen de politiemensen de zwaailichten van hun voertuig aanzetten stopte de het voertuig. De bestuurder van de auto had geen rijbewijs bij zich maar kon zich wel legitimeren aan de hand van een paspoort. Het bleek te gaan om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De man moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij ruim drie keer zoveel alcohol had gedronken als wettelijk achter het stuur is toegestaan. “Nadat hem was verteld dat hij meemoest naar het bureau voor een ademanalyse begon de man echter te dralen en hij wilde telkens andere goederen uit zijn auto gaan pakken, kennelijk om de zaak op te houden”, zo vertelt de politie.

Toen de man op dit gedrag werd aangesproken begon hij enorm te schelden op de politiemensen. Ook bedreigde hij hen met de dood. De man is hierop aangehouden en hij is uiteindelijk geboeid overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar wordt hij later gehoord. De politieagenten hebben aangifte gedaan van belediging en bedreiging.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (11-9-2017 om 08:42)
"De politieagenten hebben aangifte gedaan van belediging en bedreiging"...ik vind dat "zo zielig" hé? Kijk, ik praat het niet goed hoor, maar is het niet een beetje inherent aan "het politieagent zijn"? Als je politieagent weet je, dat je zulk soort verwensingen naar je hoofd geslingerd kan krijgen, zeker als zo'n pannenkoek dronken is. @Frans; beetje "niet slimme opmerking"...opgevoerde brommers afpakken hielp vroeger ook niet, auto's van dronken mensen afpakken ook niet...zolang die mensen geen besef hebben van de gevaren die alcohol versus verkeer teweeg brengt, zullen ze het weer blijven doen
wim (11-9-2017 om 07:17)
Dat door mensen van 25 jaar zoiets kunnen veroorzaken is toch verschrikkelijk om zo te keer te gaan gelukkig van de andere weg gebruikers attent te zijn en doorgeven aan politie die het werk zeer goed op gelost hebben ,drie maal te veel gedronken hoe komen ze aan dat geld terwijl alle zo duur is, wat brengen de weeleinden toch een berg ellende mee
Thera (10-9-2017 om 22:58)
Goede reactie van medeweggebruikers en medewerkers van de politie,
frans (10-9-2017 om 17:30)
auto afpakken dat is de oplossing dan is hij uitgereden net als vroeger gebeurde met opgevoerde brommers
s v dorst (10-9-2017 om 17:17)
uit het land schoppen!
tonnie (10-9-2017 om 15:36)
Gelukkig gepakt voor hij ongelukken kon veroorzaken. En laat hem een flinke douw krijgen omdat hij zich ook nog verzet.