Slachtoffer mishandeling slaat verdachte bij HAP

Toegevoegd: 10-09-2017, 15.28 uur

Door: Roland de Jong

AXEL - Een Terneuzenaar die zaterdagnacht gewond raakte bij een ruzie in Axel heeft even later bij de huisartsenpost in Terneuzen de verdachte van de mishandeling zelf rake klappen gegeven. De twee zijn allebei aangehouden.

Fietsende agenten zagen rond 02.20 uur in de Zeestraat in Axel een personenauto rijden die werd bestuurd door een man die zichtbaar gewond was aan het gezicht. Ze vroegen hem te stoppen en keken of ze hem op een of andere manier konden helpen.

De automobilist bleek een 20-jarige Terneuzenaar te zijn die verklaarde klappen te hebben gekregen van een bekende van hem. De twee zouden al enige tijd ruzie hebben en dit was nu plotseling tot uitbarsting gekomen. Er werd een ambulanceteam gewaarschuwd en dit besloot om de man naar het ziekenhuis te brengen om hem daar te laten hechten.

In de tussentijd werd aan een andere politie-eenheid doorgegeven dat de verdachte van de mishandeling vermoedelijk zelf ook bij de huisartsenpost (HAP) zat om zich eveneens aan een verwonding te laten helpen. Hij zou namelijk gewond zijn geraakt aan zijn hand. Agenten zijn naar de HAP gereden en troffen daar de verdachte aan.

Deze 17-jarige inwoner van Bergen op Zoom werd vervolgens aangehouden en in de boeien geslagen om te worden overgebracht naar een politieauto. Hierna kreeg de situatie echter opeens een hele andere wending.

“Juist op het moment dat de agenten met hun geboeide arrestant naar hun auto liepen stopte de ambulance met daarin het eerder genoemde slachtoffer. Deze sprong uit de ambulance en stormde op de verbouwereerde agenten en verdachte af. De Terneuzenaar begon vervolgens hard op de aangehouden verdachte in te slaan”, aldus de politie.

De aanwezige agenten vonden de situatie niet meer veilig en daarom werd de Terneuzenaar met geweld naar de grond gewerkt en onder controle gebracht. Een groepje omstanders dat zich met het incident dreigde te gaan bemoeien kon op afstand worden gehouden worden en enkele minuten later was de hectische situatie alweer tot rust gekomen.

De beide mannen zijn overgebracht naar Torentijd. De Terneuzenaar wordt verdacht van het belemmeren van ambtshandelingen en het mishandelen van de eerder aangehouden verdachte. Vandaag worden de twee verder gehoord over het gebeuren.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan defilatroop (11-9-2017 om 22:31)
Wat een kortzichtige opmerking van dhr/mevr f..eigen rechter spelen in nederland wordt meestal zwaar besttaft.dat zal ook hier het geval zijn..
wim (11-9-2017 om 07:08)
Wat moet de jongen van 17 jaar om nachts 02,20 uur nog in Axel doen als je in Bergen op Zoom woont en het zelfde geld ook voor die 20 jarige en dan uit de ambulance springen die gestopt was bij de andere politie wagen en al vechtend er op los te slaan laat ze maar een tijdje in Torentijd bij komen, jongens op die leeftijd horen thuis te zijn
f (10-9-2017 om 17:10)
Gewoon een stukje afzetten met linten, allebei de boeien los en even geduld hebben. Zulke flauwekul lost zichzelf wel op...reken even uit wat dit geintje aan manuren en voertuigen gekost heeft terwijl die ook NUTTIG hadden kunnen worden besteed. mvg,f